Skip to content

Рибоохоронний патруль розводить руками: причини масової загибелі сомів під Дніпром невідомі

Масова загибель сомів під Дніпром - Наше Місто

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпровському водосховищі, поблизу села Олексіївка Дніпровського району Дніпропетровської області, працівники Дніпропетровського рибоохоронного патруля зафіксували загибель сомів. З метою з’ясування масштабів та причин загибелі риби рибпатруль спільно з представниками територіальної громади, Нацполіції та Держпродспоживслужби провели обстеження водосховища, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

Під час обстеження акваторії водойми та її прибережної захисної смуги у місцях замору виявлено 18 екземплярів загиблих сомів у стадії біологічного розкладання. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству внаслідок замору риби, становить 92 106 грн.

Масова загибель сомів під Дніпром - Наше Місто

На жаль, причину замору встановити не вдалося, адже соми мають такий ступінь розкладеності, що їх загибель, ймовірно, відбулася десь 2-3 тижні тому.

Попередньо, не виявлено фактів зовнішнього впливу та несанкціонованого скиду стічних вод у водний об’єкт.

Також під час обстеження нових фактів загибелі риби та інших видів водних біоресурсів не встановлено.

Представниками територіальної громади спільно з працівниками Дніпропетровського рибоохоронного патруля проведено прибирання решток загиблих сомів у межах заморного явища та їх утилізацію.

Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про випадки загибелі риби на водоймах області. Це допоможе вчасно реагувати на подібні явища та з’ясувати їх причини.

Нагадаємо, що масову загибель сомів на Дніпрі експерти назвали варварським вбивством.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: