Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Які нові освітні програми з’являться у ПТУ Дніпра

Які нові освітні програми з’являться у ПТУ Дніпра - Наше Місто

Професійно-технічна освіта в Україні реформується, розвивається, і Дніпро теж не є виключенням. Журналістка «Нашого міста» дізналась про те, які нові освітні програми з’являться цього року.

Які нові освітні програми з’являться у ПТУ Дніпра - Наше Місто

 Всі нові орієнтовні освітні програми розроблені відповідно до нових державних освітніх стандартів для навчання здобувачів професійної освіти. У їх розробці брали участь  творчі групи педагогів області з методистами. Все робилося  з урахуванням сучасних вимог ринку праці та з орієнтацією на підготовку висококваліфікованих фахівців з 11 професій. Це такі професії як слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, офісний службовець, арматурник (будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи), лицювальник-плиточник, електромонтажник силових мереж та електроустаткування, столяр, монтажник гіпсокартонних конструкцій, опоряджувальник будівельний, муляр, офіціант, плодоовочівник.  Більше інформації на нашому сайті за посиланням: http://surl.li/uoqkk.

Які нові освітні програми з’являться у ПТУ Дніпра - Наше Місто

У ПТУ № 2 цього року можна буде почати вчитись на оператора верстатів з програмним керуванням, а у Дніпровському вищому професійному училищі будівництва – на слюсаря-ремонтника. Минулого року також з’явилась така спеціальність як опоряджувальник будівель та споруд. До того ж вже цього року в професійно-технічних навчальних закладах запровадять нову навчальну програму «Оператор цивільних дронів». А ще у ПТУ незабаром можна буде отримати професію кухаря шкільного харчування.

Фото Валерія Кравченка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Дніпрі відбувається реформа профтехосвіти.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: