Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Соціальні послуги у Дніпрі: яку допомогу можна отримати у територіальному центрі

Які послуги надає терцентр у Дніпрі

В умовах воєнного часу у Дніпрі продовжує працювати територіальний центр. Установа  допомагає  особам похилого віку та людям з інвалідністю долати життєві труднощі. Які послуги можна отримати – читайте в матеріалі “Наше місто”.

Головним напрямком діяльності Дніпровського міського територіального центру є надання соціальних послуг громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують стороннього догляду і допомоги. Підтримка надається за місцем їх проживання, перебування або в умовах денного перебування.

Територіальний центр надає соціальні послуги за рахунок бюджетних коштів в обсязі, визначеному державними стандартами.

як Дніпровський терцентр працює під час війни

-Відзначу, що тільки у Дніпрі надаються соціальні послуги за бюджетні кошти деяким категоріям громадян безоплатно, – сказала Яна Миронова. – Ці категорії: особи, яким 80 і більше років, особи, у яких середньомісячний сукупний дохід становить менше, ніж три прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб. Також соціальні послуги можуть надаватись платно, зі встановленням диференційованої плати за рахунок отримувача соціальних послуг.

Перелік послуг, які надає територіальний центр

Догляд вдома. Допомога у веденні домашнього господарства, а саме: закупівля продуктів харчування, ліків, оплата комунальних послуг тощо, прибирання житла, приготування їжі, прання і прасування білизни, дрібний ремонт одягу, допомога у самообслуговуванні, дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування, допомога у оформленні документів, внесення платежів, допомога при пересуванні по помешканню, виклик лікаря додому, допомога у супроводженні до лікарні і будь яких установ.

Денний догляд. Організація денної зайнятості, дозвілля, психологічна підтримка, організація виконання лікувальних фізичних вправ.

Соціальна адаптація. Участь в клубах за інтересами, допомога в організації денної зайнятості та дозвілля, сприяння зайнятості, надання психологічної допомоги.

Денний догляд за дітьми з інвалідністю. Створення умов для денного перебування, спостереження за станом здоров’я за потреби, допомога у самообслуговуванні, соціальна реабілітація, психологічна допомога, соціально – трудова адаптація, організація дозвілля.

Натуральна допомога надається за наявності можливостей, фінансової та матеріально-технічної бази. Надання продуктів харчування, одягу, взуття, предметів і засобів особистої гігієни, доглядових засобів, інших предметів першої необхідності, надання швацьких послуг, перукаркарських послуг, інші товари, роботи та послуги у натуральній формі.

Консультування. Допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних потреб, шляхів їх вирішення, складання плану виходу із складної життєвої ситуації, психологічне консультування.

Представництво інтересів. Допомога або відновлення документів, сприяння у реєстрації місця проживання або перебування, встановлення зав’язків з іншими фахівцями, службами. Організаціями, закладами, установами.

Також територіальний центр надає послуги з інформування, паліативного догляду, екстреного кризового втручання та інші.

Фото автора.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: