Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Допомога переселенцям від міста: у Дніпрі триває видача продуктових наборів

Продуктові набори для ВПО

У Дніпрі з березня 2024 року внутрішньо переміщеним особам надаються набори продуктів харчування, придбані коштом міста. Отримати їх мають право ВПО, які зареєструвалися у Дніпрі після 24 лютого 2022 року та проживають у місцях тимчасового компактного проживання. Мова йде про осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, матерів з дітьми, недієздатних осіб та дітей віком від 3-х до 18 років.

Завідувачка сектору соціального захисту ВПО управління у справах ветеранів та ВПО Департаменту соцполітики ДМР Юлія Крохмаль

-Особи, які перемістилися до Дніпра та вперше звернулися для отримання довідки ВПО, проживають в МТКП та не належать до зазначених категорій, отримують набір продуктів харчування одноразово, – повідомила завідувачка сектору соціального захисту ВПО управління у справах ветеранів та ВПО Департаменту соцполітики ДМР Юлія Крохмаль. – Також продуктові набори отримують особи з числа ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах та отримують соціальні послуги Дніпровського міського центру соціальних служб.

Такі набори ВПО отримуватимуть щомісяця

До набору входять готові перші та другі страви з м’ясом, консерви, галети, чай, кава, цукор, мед, джем та вермішель. 

Цього дня отримала продуктовий набір Людмила Григорівна. Вона два роки тому переїхала до Дніпра з Торецька. 

ВПО отримали продуктові набори від міста

– У Дніпрі я живу у гуртожитку. Квартиру не можу зняти на свою пенсію. Але продуктові набори від міста дуже допомагають мені заощадити и кошти. В них все, що потрібно людині для харчування і все дуже смачне, – ділиться жінка. 

Любов Іванівна та Олександр Олександрович приїхали до Дніпра у  квітні 2022 року. 

Переселенці вдячні за підтримку

– Ось вже понад два роки ми живемо у Дніпрі, нам тут подобається. Головне, що є дах над головою. Добре, що дають такі хороші продуктові набори. Тим паче, що привезли у гуртожиток і не потрібно за ними їхати.

Для отримання таких продуктових наборів особи вищезазначених категорій мають звернутися до УСЗН за місцем проживання. Потрібно написати заяву і надати паспорт, довідку ВПО та свідоцтво про народження дітей.

Фото Володимира Федорищева.

Читайте також: Учасники Університету третього віку запалили на площі Успенській у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: