Skip to content

Заради перемоги опанував одну з найнебезпечніших спеціальностей на фронті: історія сапера з ТрО Дніпра

Заради перемоги опанував одну з найнебезпечніших спеціальностей на фронті: історія сапера з ТрО Дніпра

Один з військовослужбовців 108-ї окремої бригади  ТрО Дніпра – Андрій, відомий за псевдонімом «Бродяга», служить молодшим сержантом та сапером. Його історія – це не лише виконання військового обов’язку, але й приклад мужності. Він щодня ризикує своїм життям, щоб знешкоджувати міни у “сірій зоні”, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу 108-ї окремої бригади ТрО ЗСУ.

До війни Андрій працював на заводі верстатником і мав освіту тракториста-водія. Він пройшов строкову службу в інженерних військах, де керував машиною для копання котлованів. У лютому 2022 року, маючи обмежені знання про саперну справу, Андрій вирушив на фронт.

«Все, що я знав про саперну справу, це як виглядає протитанкова міна, – каже він. Проте, коли Андрія запитали, чи стане він сапером, він без вагань погодився: «Ну, воювати ж потрібно усім!»

Робота сапера на фронті надзвичайно небезпечна. Андрій наголошує, що найважливіше – не поспішати, адже можна загинути самому і погубити інших. Щодня він стикається з різними типами мін, які потрібно вивчити та розмінувати. Найскладнішими він вважає протипіхотні міни, які важко побачити і ще важче розмінувати, а шкоди від них багато.

У житті «Бродяги» було чимало важких моментів, пов’язаних з бойовими діями, але найбільше він запам’ятав випадок зі снайпером.

«Все було спокійно, стояв туман, ранішнє сонце освітлювало землю. Раптом снайпер зробив п’ять пострілів, але, на щастя, жоден не влучив. Мені тоді просто пощастило», – поділився військовий.

«Бродяга» вважає, що страх на війні – це нормальне явище, але важливо, щоб він був в міру. За його словами, повна відсутність страху може коштувати життя, а надмірний страх може завадити виконанню завдань. Тому потрібно знайти баланс між обережністю і рішучістю.

На питання, що надає йому сил і мотивує продовжувати боротьбу, Андрій відповідає, що це бажання повернутися до сім’ї. Він бореться заради рідних, заради дітей. Його дружина сказала йому, що він обов’язково повинен повернутися. Це для нього і є найсильнішою мотивацією. Повернувшись, Андрій хоче надолужити втрачений час, оскільки діти ростуть, а він через війну втрачає ці важливі моменти життя.

Нагадаємо, раніше ми писали: Зі смертельним пораненням та одним автоматом проти десятків ворогів: неймовірна історія Олександра.

Читайте також: Врятував пораненого побратима з-під безперервних обстрілів: історія військового з ТрО Дніпра.

Фото: фейсбук-сторінка 108-ї окремої бригади ТрО.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: