Skip to content

У Дніпрі активізували боротьбу з амброзією

Сьогодні, 17 червня, черговий по місту заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько перевірив роботи щодо подальшої ліквідації амброзії агрохімічним методом на житломасиві Бориса Кротова, повідомляє «Наше Місто».

Цього року Департамент продовжує роботу щодо боротьби з алергенними рослинами та їх впливу на людину.

До початку робіт кожна локація буде проінспектована на предмет доцільності проведення таких заходів. У першу чергу до списку обробки увійдуть місця загального користування, навчальні та дошкільні заклади, лікарні. Визначений перелік локацій також буде сформований на підставі звернень мешканців. Три роки тому проводилися подібні заходи у місті. Під час обстеження в цьому році помічено, що на локаціях, де проводилися заходи по ліквідації амброзії, вдалося зменшити присутність амброзії до 85-90% в деяких локаціях, у деяких місцях з вогнищ перетворилося лише на поодинокі сходи.

Препарат, який буде використовуватися під час знищення амброзії на території міста – контактного типу, природній. Це прозора рідина, без запаху. Він не діє негативно на людину, на тварин, на  екосистему в цілому. Саме тому він дозволений для використання у населених пунктах. Більшість препаратів, які використовуються в сільському господарстві, не можна використовувати в населених пунктах, тому що вони токсичні і можуть нанести шкідливий вплив на ґрунт, на екосистему.

Експерт з ліквідації карантинних рослин у населених пунктах Руслан Масненький

«Для того щоб перевірити якість дії препарату, необхідно від 5 до 15 днів. Рослина має бути зволожена повністю від верхівки до кінцівки. Великі рослини в траві обробляти треба обережно, щоб зайва кількість препарату не попадала на інші різнотрав’я. Хоча в цьому плані препарат, на відміну від інших, не шкодить екосистемі, тому знищується фактично одна амброзія, трава відновлюється», – розповів експерт з ліквідації карантинних рослин у населених пунктах Руслан Масненький.

Черговий по місту Ярослав Крисько

«Наразі ми знаходимося на локації у Шевченківському районі міста, де була заявка щодо наявності великої кількості амброзії полинолистої. У місті на цей рік у нас заплановано проведення обробки саме агрохімічним методом близько 14 гектарів. Загальна ж площа – близько 90 гектарів. Проте боротьба з амброзією – це обов’язок не лише органу місцевого самоврядування, а й самих мешканців, підприємств. Тобто, в першу чергу, це ліквідація бур’яну на прилеглих територіях. У випадку фіксування таких фактів з боку підприємств будуть складатися протоколи за порушення правил благоустрою території міста. Бо це адміністративна відповідальність» – наголосив черговий.

Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі ліквідували стихійне сміттєзвалище на бульварі Зоряному.

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: