Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Це просто бамбл! Дніпряни в спеку обирають тонізуючу каву, а трав’яні чаї краще смакують гарячими

Михайло Чернов

В Дніпрі готують смачні прохолодні напої на основі кави

Літо в Дніпрі почалося зі спеки, тож  містяни залюбки вживають прохолодні напої. В кафе і кав’ярнях Дніпра “на ура” продаються морозиво та лимонади, втім звичні чай та кава також в тренді – з льодом та освіжаючими добавками, відповідно до сезону, розповідає Наше місто.

Ми дізналися в одному з популярних закладів міста – що запитують клієнти в спеку та які сезонні напої користуються популярністю?

Анастасія Закревскька
Анастасія Закревська (фото пресслужба міської ради)

– Спекотне літо розпочалося майже з перших днів червня, тож наші відвідувачі запитують прохолодні коктейлі, в тому числі – на основі кави, – розповідає нам Анастасія Закревська, власниця затишної кафе-кондитерської, яка працює на пл.Героїв Майдану.

Інтер'єр кав'ярні

Анастасія з родиною переїхала до Дніпра з Донеччини і кілька років тому відкрила власну кафе-кондитерську під назвою Arte la Tortas на житловому масиві Перемога. Надзвичайні торти та тістечка вона випікає власноруч та навчає кондитерській майстерності своїх близьких. Згодом Анастасія розширила бізнес – зараз її нова кавярня-кондитерська працює в центрі міста.

В Дніпрі готують цікаві сезонні десерти
Смачні сезонні десерти. Фото міської ради Дніпра

Цього сезону шеф-кондитер Анастасія готує вражаючі десерти, зокрема – муси на основі полуниці та лимону (дуже яскраве поєднання). Нещодавно створила новий  торт – з лавандою та смородиною. Також завжди користується популярністю класичний десерт “Анна Павлова”.  А до цієї солодкої краси – прохолодні кавові коктейлі.

Тонізуючі напої з кавою – в тренді цього літа

Дніпряни влітку віддають належне тонізуючим напоям на основі кави, зазначає Анастасія:

– Зараз в нашому закладі пропонуємо дуже популярний напій під назвою бамбл. Для його приготування потрібні два шоти еспресо, свіжий апельсиновий сік, сироп для смаку та неодмінно лід.

Іще один популярний прохолоджуючий напій – еспресо-тонік

Анастасія Закревскька в кав*ярні

– Це – мій улюблений напій, – розповідає Анастасія. – Він готується на основі швепсу, також потрібні кава (еспресо), лимон та лід. Такий напій дуже тонізує та бадьорить, адже співвідношення кави, швепсу та лимону дає дуже класний ефект.

Також цікавий напій цього літа –  айс лате: готується на холодному молоці – звичайному або альтернативному. Такий коктейль смачний та приємно освіжає.  

Бариста Дар’я на наше прохання демонструє, як приготувати бамбл:

Ось так готують літній напій бамбл
Бариста Дар’я готує бамбл на основі кави

– Для початку – нам потрібні два шоти еспресо, – розповідає дівчина. – Готуємо каву, а тим часом наповнюємо келих льодом, додаємо сироп за смаком, наливаємо свіжовижатий апельсиновий сік. Потім додаємо каву – останній штрих, і напій можна смакувати!

Дійсно, бамбл, зроблений на основі кави з апельсиновим соком, приємний на смак, прохолодний, освіжає та бадьорить.

– Напій подобається нашим відвідувачам, – ділиться з нами враженнями Дар’я. – Містяни, які заходять до нашого закладу – переважно дуже приємні люди, посміхаються. Чудово, що ми маємо змогу покращувати їм настрій!

В спеку добре втамовують спрагу трав’яні чаї

Актуальним в спекотну погоду є також холодний чай. Як відомо, в Америці, де винайшли цей смачний напій, який приємно бадьорить, його готують з лимоном та льодом, додають цукор або мед за смаком.

Втім наша співрозмовниця Анастасія зазначає: на її власний смак краще за все в спеку вживати гарячі трав*яні чаї.

– Мені подобаються саме трав’яні чаї – вони краще втамовують спрагу, ніж холодний чай.  Трав’яний чай можна заварювати з м’ятою, ромашкою, чебрецем. Такий напій тонізує та надає сил, – каже вона.

Отже, шановні друзі, пийте прохолодні напої, смакуйте каву та чай у нових варіантах – приміром у вигляді смачних прохолодних коктейлів, та нехай попри спекотну погоду ваш настрій завжди буде позитивним:)

Ice tea, фото з відкритих джеред

Цікаво дізнатись! Холодний (або льодяний чай, ice tea) – цей приємний напій для літнього сезону  винайшли в Америці.

Першими вживати традиційний чорний чай саме охолодженим почали  у південних штатах: для тамтешнього спекотного клімату такий формат чаю був найбільш комфортним.

На самому початку 20-го століття ice tea представили на Всесвітній виставці, що проходила в Сент-Луїсі. Після цього напій став вкрай популярним.

Традиційно холодний чай подають із льодом і скибочками лимона. За бажанням у напій додають цукор, мед, замінюють лимон апельсинами та іншими ароматними фруктами.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: