Skip to content

ОФІЦІЙНО Не треба недооцінювати глобальність можливої катастрофи: Борис Філатов про підготовку до зими

Не треба недооцінювати глобальність можливої катастрофи: Борис Філатов про підготовку до зими

Міський голова Борис Філатов закликав містян готуватися до зими, яка може бути складною через війну в Україні. Він зазначив, що зараз, коли на вулиці +30, триває активний етап підготовки до зими, на яку дають не найліпші прогнози, пише «Наше місто».

Борис Філатов пояснив, чому неможливо забезпечити всі об’єкти критичної інфраструктури генераторами.

«Електрика НЕ МОЖЕ постійно вироблятися генераторами. Хоча б тому, що їх обслуговування упродовж бодай однієї доби потребує реально цистерн дизельного палива. І ніхто не розуміє, якою далі буде його вартість», – написав Філатов.

Крім цього, мер Дніпра пояснив, що деякі насосні станції не можуть працювати від генераторів. Адже існують такі водозабірні та насосні станції, які не здатні «підняти» навіть надпотужні дизельні генератори. Це під силу лише величезним газовим станціям, що коштують захмарні суми і на ринку їх так просто не купити.

Він закликав містян не панікувати та порекомендував містянам встановити на верхніх поверхах діжки з водою, тримати ліхтарі та павербанки зарядженими, а також дотримуватися рекомендацій влади.

“Бо так – місто має все необхідне, аби запобігти локальним аварійним ситуаціям. І навіть уникнути розмороження систем в разі проблем загальнонаціонального масштабу”, – підсумував Борис Філатов.

Раніше ми писали, Борис Філатов розповів, як теплове господарство міста готують до зими.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: