Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У «Дніпро опера» створили унікальний дитячий хор

Під час великої війни у Дніпропетровському театрі опери та балету відбулася значна подія: тут з’явився новий колектив. За півроку після початку «повномасштабки», незважаючи на всі виклики, за підтримки директора-художнього керівника «Дніпро опера» Костянтина Пінчука був оголошений набір у дитячий хор.

 Хормейстер Вікторія Воробьйова  та  адміністраторка дитячого хору Валерія Томілова згадують, що колектив був створений у вересні 2022 року. Набрали тоді приблизно 15 чоловік.

–        Зараз в нас 32 учасники та ще є двоє новеньких, які поки що не задіяні у виставах, – розповідає Валерія Томілова. – Вік дітей від 6 до 16 років, серед них чимало переселенців. Хор при театрі був у 1990-х роках, у ньому були задіяні лише хлопчики. Потім він зник. Але у багатьох творах композитори написали партії саме для дитячого хору. Тож потреба в ньому була давно.

Заняття у хорі є безоплатними. Концертні костюми створюються за рахунок театру. Але для того, щоб потрапити сюди, треба пройти певний відбір. У пріоритеті – ті діти, які вже навчаються музиці. При чому не тільки вокалу, а й грі на різних дитячих інструментах. Всі заняття проходять очно у театрі.

–        Багато хто з вихованців хору вступає до музичного ліцею, а потім до коледжу та академії музики, – зазначає Вікторія Воробйова. – Вони бачать перспективу для подальшої роботи. Бо змалку виступають на сцені поряд с професійними артистами.

Зараз дитячий хор «Дніпро Опера» зайнятий у таких виставах як «Кармен», «Турандот», «Карміна Бурана», «Floria Tosca», «Паяци», «Набукко», «Сільська честь», «Богема». А ще є концерти та новорічні вистави. Навантаження досить велике.

–        Мені дев’ять років, у дитячий хор ходжу півтора роки, – розповідає Ангеліна Козак. – Ще займаюсь грою на фортепіано у ДМШ№ 12, а у академії музики – академічним вокалом. У театрі мені дуже подобається виступати на великій сцені. Навіть хвилювання немає, хоча у залі багато глядачів. Хочу у майбутньому стати співачкою.

–        Займаюсь у хорі з великим задоволенням, – зізнається 11-річна Софія Рубльова.  – В мене друге сопрано, співаю різні цікаві партії. Улюблена – у опері «Кармен». Живу у селі Губиниха Новомосковського району,  батьки декілька разів на тиждень привозять мене на репетиції.

 Знайти розклад вистав, у яких задіяний дитячий хор «Дніпро опера», можна за посиланням.

Фото Валерія Кравченка та автора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у «Дніпро опера» відбулася прем’єра вистави «Floria Tosca».

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: