Skip to content

В Україні від завтра запровадять нові графіки відключень світла в тестовому режимі

В Україні від завтра запровадять нові графіки відключень світла в тестовому режимі

З метою зменшення тривалості відключень електроенергії в Україні впроваджується новий порядок застосування погодинних графіків. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, – пише «Наше Місто» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

З суботи, 8 червня, в Україні розпочнеться тестування нового підходу до погодинних відключень електроенергії. За словами першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка, метою нового порядку є скорочення тривалості таких обмежень.

«Із суботи в тестовому режимі буде запроваджено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки потрібно “розвантажитися” в певній області», – сказав Власенко під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді в п’ятницю.

Відтепер, замість жорстких графіків, для кожної області буде встановлюватися чіткий ліміт на споживання електроенергії. Оператори систем розподілу (обленерго) зобов’язані будуть вимикати світло по черзі, вкладаючись у цей ліміт. Завдяки цьому, очікується, що загальна кількість годин, протягом яких у будинках українців не буде світла, зменшиться.

Ключовим елементом нового підходу є чітко визначений ліміт споживання електроенергії для кожної області. Оператори систем розподілу (обленерго) зобов’язані будуть вимикати світло по черзі, вкладаючись у цей ліміт.

Завдяки цьому, очікується, що кількість черг відключень буде скорочено, а загальна тривалість відключень для кожного домогосподарства зменшиться.

Коли завтра будуть застосовані графіки погодинних відключень

Як повідомляє Укренерго, 8 червня ліміти споживання для промислових та побутових споживачів будуть застосовані у такі години:

  • З 00:00 до 05:00
  • З 16:00 до 24:00
В Україні від завтра запровадять нові графіки відключень світла в тестовому режимі

Нагадаємо:

Щодня Укренерго встановлює для кожної області України чіткий ліміт на споживання електроенергії. Цей ліміт ґрунтується на поточному стані енергосистеми та прогнозах навантаження.

Читайте також: У мерії Дніпра розповіли, як отримати ваучер на перенавчання у професійно-технічних училищах міста.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: