Skip to content

Був парамедиком – став санінструктором у ЗСУ: історія військового, який вижив після танкового обстрілу

Ксенія Куземко

Олександр, колишній волонтер з евакуації цивільних, після початку війни став санітаром ЗСУ. На жаль, під час танкового обстрілу він отримав серйозну травму коліна. Зараз він проходить курс реабілітації у Дніпрі, де вражає своїх фізичних терапевтів стійкістю та прагненням до одужання. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Олександр, родом з Херсона, мав зовсім іншу кар’єру на думці. За освітою він інженер-програміст, але ще до початку повномасштабної війни прагнув змінити своє життя, щоб допомагати людям. Тож він вирушив до Польщі, де навчався на парамедика.

Вже у червні 2022 року Олександр повернувся до України. Він не міг стояти осторонь, коли його співвітчизники страждають. В складі міжнародної медичної місії він брав участь в евакуації поранених цивільних жителів з Донецької області. Серед найтяжчих спогадів – евакуація 12-річної дівчинки з пораненням, несумісним з життям. На жаль, таких випадків було чимало.

Олександр не веде підрахунку врятованих ним життів, адже їхня кількість не піддається вимірюванню. З вересня минулого року він, мотивований патріотизмом, вступив до лав ЗСУ, де здобув фах санінструктора. Служив на Херсонщині, рідній для нього землі. На жаль, у квітні цього року, виконуючи бойове завдання, отримав поранення.

Ось уже два тижні, як чоловік проходить реабілітацію в Дніпрі. І вже помітні результати від занять. Фізичний терапевт розповів, що навантаження на ногу пацієнта почали давати вже на другий день. Щодня проводять по два тренування.

Олександр дуже вмотивований. Разом зі своїм фізичним терапевтом він 2 години гуляв по Дніпру на милицях.

Аби повністю одужати, чоловіку знадобиться більше двох місяців. Після цього він повернеться до побратимів.

Раніше ми писали, як лікують маленьких пацієнтів у 6-й дитячій лікарні Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: