
Олександр, який 17 років пропрацював у відомих ресторанах Дніпра та світу, з початком повномасштабного вторгнення рф пішов на фронт. Зараз він несе службу у 128 бригаді ТрО на Донеччині, де готує для побратимів тричі на день. Історією кухаря поділилися на фейсбук-сторінці бригади, – пише «Наше Місто».
Щодня з 6 ранку Олександр разом з напарником готує три рази на день: сніданок, обід та вечерю. Меню різноманітне: від борщу та яєчні до стейків та риби. Проте, за словами чоловіка, найбільше бійці полюбляють борщ.
Стати кухарем Олександр мріяв з дитинства. До війни він працював су-шефом у ресторанах Польщі, Німеччини та Швеції. Та після 24 лютого 2022 року чоловік не вагаючись повернувся до України, щоб бути корисним тут, на лінії фронту. Спочатку він пішов до військкомату, але через відсутність досвіду його не взяли. Тоді він приєднався до територіальної оборони.
Згодом Олександра призначили командиром господарського відділення, де він і почав готувати для бійців.

«Хтось же має захищати країну. Я якось відчув, що все, я ж чоловік, маю йти на фронт. Сказали будеш командиром господарського відділення, ну добре буду. І все, так я і потрапив у батальйон і мені сказали ось, твоє розміщення тут, кухня ось, все інше з тебе. То мені дружина привозила продукти — я готував», – каже Олександр.
Готувати на фронті – справа не з легких. Аби нагодувати побратимів, необхідно приготувати 15 літрів супу чи 10 кілограмів стейків. До того ж бувало й таке, що цілого казанка їжу не вистачало.
Головною підтримкою для чоловіка на фронті є його дружина та 9-річна донька Домініка, яка надсилає йому свої поробки. Олександр ділиться, що планує нести службу стільки, скільки буде потрібно. А після перемоги він мріє відкрити власний ресторан сучасної української кухні.
Фото: Суспільне Дніпро/Юрій Тинний.
Нагадаємо, раніше ми писали: Пішла на фронт, аби рятувати життя: історія 23-річної бойової медикині з ТрО Дніпра.