Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Військова з Дніпропетровщині увійшла до книги «Жінки на війні»

Дарина Сухоніс

Військова з Дніпропетровщині увійшла до книги «Жінки на війні»

Двадцять історій про життя захисниць. Журналістка “Еспресо” презентувала книгу про жінок на війні. Видання створили як підсумок телевізійного проєкту, розпочатого торік до Дня захисниць та захисників України. Його авторка – львівська телеведуча та журналістка Христина Парубій, повідомляє “Наше Місто”.

Військова з Дніпропетровщині увійшла до книги «Жінки на війні»

В книзі 20 історій дівчат, три з них – історії вже полеглих захисниць.

Військова з Дніпропетровщині увійшла до книги «Жінки на війні»

Одна з героїнь книги – військова з Дніпропетровщини, з 93-ї ОМБр Юлія Римаренко.

Військова з Дніпропетровщині увійшла до книги «Жінки на війні»

Юлія Римаренко на псевдо “Мала”. Сильна, гарна та дуже весела. Вона військовослужбовиця 93-ї ОМБр. Юлія з дитинства здогадувалась, що частіше вдягатиме форму, аніж сукні. Під час повномасштабного вторгнення Юля отримала поранення ніг, сьогодні вона на реабілітації.

Після перемоги Юля мріє більше часу проводити з родиною.

“Просто нічого не робити поруч з коханою людиною!”, – посміхається вона.

Довідка: “Жінки на війні” – це 20 історій про життя військових. Усі вони на війну пішли добровільно. Брали участь в українських контрнаступах, були в гарячих точках російсько-української війни. Доти мали успішне життя, роботу, сім’ю. 

“Коли таких історій було понад двадцять, до мене звернувся директор видавництва “Дух і літера” Леонід Фінберг і запропонував оформити ці історії у книгу, – розповідає Христина. – Я погодилася, звісно. Для мене честь писати про жінок. Їм доводиться нелегко, вони виконують бойові завдання, як і чоловіки. На передовій, в шпиталях. Але вони розповідають відкриваються і це дуже відповідально написати правдиво, зберегти кожну емоцію і переживання жінок. І зараз вони продовжують виконувати бойові завдання на передовій. Одна з дівчат мені сказала, хочу бути серед тих, хто переможе цю війну. Так ось вони всі готові залишатися до перемоги”.

Проєкт цими історіями не завершився. На телеканалі Еспресо надалі виходять нові історії про жінок. Авторка не планує зупинятися і поки будуть військові, котрі хочуть ділитися своїми історіями, буде про них писати й розповідати. 

Фото Валерій Кравченко, фото з особистого архіву Юлії.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: