Skip to content

Спека, град та шквальний вітер: якою буде погода в Україні і Дніпрі 5 червня

Спека, град та шквальний вітер: якою буде погода в Україні і Дніпрі 5 червня

Літо в Україні розпочалося зі спеки. У Дніпрі та в багатьох регіонах України на початку місяця було в середньому +30 градусів тепла. Проте вже з завтрашнього дня ситуація може змінитися: синоптики прогнозують грозу, яка може супроводжуватися градом та шквальним вітром, – пише «Наше Місто» з посиланням на синоптикиню Наталку Діденко.

5 червня в Україні очікується спекотна погода з мінливою хмарністю. Температура повітря на більшій території країни сягатиме +25+29 градусів, на сході, півдні стовпчик термометра може піднятися до +30+33 градусів. У західних областях буде трохи прохолодніше, +22+25 градусів.

На заході, півночі та північному сході країни пройдуть короткочасні дощі з грозами. Під час грози можливі шквали та град. На решті території України істотних опадів не очікується, хіба що локальні зливи. У Києві 5 червня також пройдуть короткочасні дощі з грозами. Під час грози очікується шквалисте посилення вітру та град.

У Дніпрі на завтра також прогнозують грозу. Вона супроводжуватиметься невеликими опадами, вітром, який підніметься ближче до середини дня, а також 30-градусною спекою. При цьому вночі у Дніпрі температура підніметься до +24 градусів тепла.

Протягом цього тижня в Україні переважатиме спекотна погода з періодичними грозовими дощами, які частіше йтимуть на заході, півночі та подекуди в центрі країни. Найменша ймовірність опадів очікується на півдні та сході, де буде сухо та пожежонебезпечно.

Спека, град та шквальний вітер: якою буде погода в Україні і Дніпрі 5 червня

Фото: телеграм-канал Наталки Діденко.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі помітили екзотичного павука-краба.

Читайте також: Спека, зливи чи приємне тепло: яким буде червень у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: