Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Шоколатьє з Дніпра додав українського смаку французькій цукерці 

Супрун Юлія

Дніпровський шоколатьє Ігор Андрияш уже понад два роки готує свої вишукані солодощі в умовах обстрілів та дефіциту електрики. Попит на них трохи впав, але навіть у важкі часи люди прагнуть отримати  трохи позитиву та згадати про прості радощі життя. Як працює відомий шоколатьє пише “Наше місто”.

“Це той самий випадок, коли робота приносить задоволення і навіть не помічаєш, що працював з ранку до ночі”, – каже дніпровський шоколатьє та власник однойменного бренду Ігор Андрияш. Він навчався у французького кондитера Мартіна Дієза, автора відомих цукерок “Вулкан”. І саме вони стали майже візитівкою пана Андрияша. 

Цукерки Ігоря Андрияша

Вони складні у приготуванні, відрізняються від корпусних цукерок передусім за часом виготовлення. Їх довше готувати – треба вловити плинність шоколаду, температуру у цеху, багато нюансів. Все це, щоб досягти красивої форми – шоколадні крапельки немов стікають, але не вниз, а вгору, – розкриває секрети Ігор Андріяш.  

Дніпровський шоколатьє каже, що зараз у його виробництві від “Вулкана” Мартіна Дієза запозичена лише форма цукерки. Вдалося навіть додати українського смаку.

Цукерки Ігоря Андрияша

Я не зустрічав ніде цукерки з української бузиною. А я роблю з нею начинки і дуже добре виходить. Взагалі начинки – тут справжні фантазії: вигадуй, експериментуй, пробуй, – додає Ігор Андріяш.

Цукерки прийшли у його життя несподівано, коли майбутньому шоколатьє було вже 45. Все почалося з відео в інтернеті, потім довгі спроби та пошук смаків на власній кухні, нарешті майстеркласи, реєстрація торгової марки та перші клієнти. Тепер чоловік вважає, що власну справу починати ніколи не пізно. Він готує солодощі у цеху, який обладнав у своєму приватному будинку, використовує лише натуральні інгредієнти. На власному городі він вирощує ягоди, кілька видів базиліку, які використовує у виробництві. В його солодкому арсеналі вже близько 30 видів цукерок, а замовлення надходять навіть з-за кордону. 

Цукерки Ігоря Андрияша

Я використовую лише якісні шоколади та інші інгредієнти, я не розмінююсь на дешеві, тому що я зареєстрував свою торгову марку і продукція повинна бути преміум класу. Нехай навіть продажі будуть меншими, але я ніколи не буду на здешевлення виробництво, використовувати дешевий шоколад чи рослинні вершки. Якщо це масло вершкове, то воно має бути 82,5% – від нього дуже багато залежить, особливо післясмак, – пояснює Ігор Андрияш.

Він згадує, як ще на початку своєї кар’єри шоколатьє зробив та миттєво продав свої найдорожчі цукерки. Мова йде про солодощі VIP класу «Золотий трюфель». Кожну цукерку  з найдорожчим у свыты горіхом Макадамія майстер вкрив справжнім їстівним сусальним золотом у 23 карати. Самы трюфелі були зроблені з бельгійського шоколаду, якому особливих ноток надавав 12-річний канадський віскі Canadian Club. А коробка з цукерками була прикрашена оригінальними каменями Swarovski. Набор з 16 цукерок коштував 3,5 тисячі гривень. 

Цукерки Ігоря Андрияша

Зараз Ігор Андрияш мріє про мирні часи, щоб, наприклад, його шоколадні мішки Тедді якомога частіше допомагали робити пропозиції руки та серця чи вітати з днем народження. 

Цукерки Ігоря Андрияша

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки коштує торт на дитячий день народження у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: