Skip to content

Місячний посівний календар на червень 2024: що і коли можна робити на ділянці

Ксенія Куземко

Місячний посівний календар на червень 2024: що і коли можна робити на ділянці

Настало довгоочікуване літо, а разом з ним і гаряча пора для власників садових ділянок. Більшість культур вже висаджені, й на перший план виходить догляд за ними. Основні завдання червня – догляд за саджанцями, захист від шкідників та хвороб, боротьба з бур’янами, підживлення, формування крони, посадка літніх квітів. Щоб нічого не пропустити і грамотно розпланувати всі роботи на ділянці, скористайтеся місячним посівним календарем. Він ґрунтується на впливі Місяця на ріст і здоров’я рослин, тому допоможе вам вибрати найкращі дні для посіву, посадки, поливу, збирання врожаю та інших робіт, пише «Наше місто».

Місячний посівний календар на червень 2024 року

З 1 по 2 червня сприятливий час для обробки вашої ділянки від шкідників та бур’янів, а також для боротьби з хворобами саду та квітів. Це чудовий час для посадки полуниці та малини. Не забудьте також про розпушування ґрунту, видалення зайвих саджанців та обрізку хворих і сухих частин рослин.

З 3 по 4 червня настає сприятливий час для садівництва та городництва. Це чудовий період для посадки будь-яких овочів, зернових, зелені, салатів та плодових дерев. Також рекомендується замочувати й обробляти насіння, заготовляти живці для щеплення та збирати полуницю. Підживлення в цей час буде вдвічі ефективнішим. Важливо уникати пошкодження коріння та стебел рослин, адже вони загоюватимуться значно довше, ніж зазвичай.

5-7 червня – дні молодика. Будь-які види робіт із рослинами не рекомендуються.

З 8 по 10 червня настає сприятливий час для садівництва та городництва. Це чудові дні для пересадки розсади у відкритий ґрунт, висаджування плодових дерев та квітів на клумбах і підвіконнях, посіву зернових культур, догляду за виноградом, ягідними кущами та трояндами.

Рекомендується рясно поливати рослини та підгодовувати їх добривами. Застосування пестицидів та отрутохімікатів у ці дні не рекомендується.

З 11 по 14 червня не рекомендується сіяти овочі, адже це не найсприятливіший для цього період. Краще зосередитися на посадці ягідних чагарників, плодових дерев, горіхів та винограду. Цей час також підходить для стрижки газону та живоплоту, обрізання хворих гілок та зайвих пагонів, обробки дерев вапном та щеплення. Не забудьте підгорнути картоплю. Також це чудовий час для збору полуниці та прянощів.

Пересаджувати та підгодовувати рослини, замочувати насіння та розмножувати рослини корінням в ці дні не рекомендується.

З 15 по 17 червня очікуються сприятливі дні для садівництва. Це чудовий час для посадки плодових рослин, адже вони добре приживуться і порадують вас щедрим урожаєм. Квіти, посаджені в ці дні, також пишно цвістимуть.

З 18 по 20 червня сприятливо садити будь-які рослини, особливо ті, що мають в’юнкі стебла та ліани (бобові, виноград, клематис, жимолость). Це також чудовий час для посадки вічнозелених рослин і живоплоту.

В саду можна обприскувати дерева та кущі, обрізати крони, заготовлювати живці та мульчувати пристовбурні кола. Дозволено підгодовувати квіти та чагарники, але не рекомендується удобрювати овочі.

21-23 червня – дні повного місяця. Рослини стають дуже вразливими. Посівний календар на червень не радить працювати на ділянці.

24-25 червня – хороші дні для посадки культур, які зимуватимуть у ґрунті. З ранніх рослин можна збирати перший урожай. Вдало пройде боротьба з бур’янами, комахами і гризунами-шкідниками, хворобами.

26-28 червня – дуже родючі дні. Можна посадити будь-які рослини, пересадити квіти з горщика на клумбу, полоти, підсапати і мульчувати рослини, збирати врожай для тривалого зберігання. Хороші дні для експериментів на кшталт вирощування нових рослин, схрещування сортів і висаджування тропічних квітів і фруктів.

29-30 червня – для посівів останні дні місяця не дуже вдалі. Можна доглядати за ділянкою, зайнятися прибиранням і прополюванням бур’янів, обрізати вуса полуниці і зайві пагони винограду, обприскати сад від шкідників.

Раніше ми писали, від дитячих мрій до великої сцени: історія юної зірки акробатики та еквілібристики з Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: