Skip to content

У понад 80 шкільних закладах Дніпра запрацюють літні табори: дата відкриття

У понад 80 шкільних закладах Дніпра запрацюють літні табори: дата відкриття

Дніпро піклується про дозвілля дітей. Для цього у 88 школах Дніпра та одному закладі позашкілля організували літні табори. Коли вони відкриються, – розповість «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Олеся, мама Даміра, вирішила записати його до літнього табору у Дніпрі. Її син, який лише півтора місяця тому повернувся з-за кордону, дуже скучив за живим спілкуванням з однокласниками та друзями. Тому табір стане чудовою можливістю подружитися з іншими дітьми, розважитися та отримати нові враження.

«Ми мріяли, аби син вже почав ходити до школи та спілкуватись з однокласниками. Про те, що буде літній табір, нам повідомила наша класна керівниця, і ми з радістю погодились. Бо ми з початку повномасштабної війни виїхали та не виходили нікуди, займалися онлайн, тож 3 червня готові вриватись. Тим паче, я впевнена, що тут буде йому добре, що тут буде спілкування, заняття, він буде ходити на кружки, танці, будуть розваги. Також тут є гарне укриття, і я не переживаю щодо його безпеки», – поділилась мама учня гімназії №80 Даміра, Олеся Кисельова.

У понад 80 шкільних закладах Дніпра запрацюють літні табори: дата відкриття

Зараз у гімназії №80 триває активна підготовка, щоб вже 3 червня зустріти дітей у таборі.

В. о. директора гімназії №80, Юлія Полєва, розповіла, що цього року вони планують прийняти на відпочинок 90 дітей. Стільки батьків віддали своїх дітей на відпочинок. Підготовлюються 5 загонів з насиченою програмою. Співпраця з різними спортивними та музичними школами, а також майстер-класи від фахівців з “Штурму” вже заплановані.

«І, звичайно, наші вчителі так само готують для дітей різноманітне дозвілля. А також ми придумали такі собі «неуроки» з англійської мови, «неуроки» з інформатики та з інших предметів, аби цікаво навчати діточок. У нас буде одна зміна, 15 робочих днів, тобто це фактично 3 тижні гарного і корисного відпочинку для дітей», – поділилась Юлія Полєва.

Такі літні табори, які діяли на базах шкіл, востаннє працювали у 2020 році. І завдяки тому, що Дніпро попіклувався про безпекові умови для дітей, цьогоріч їх вдалось відновити, аби подарувати гарне дозвілля дітям міста. Усього влітку функціонуватиме 88 дитячих таборів.

Завідувачка сектором соціального захисту відділу безпеки життєдіяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Інна Васильєва розповіла, що планується організувати відпочинок для 5780 дітей. Табори будуть працювати з 3 червня протягом 15 робочих днів, працюючи 6 годин на день з 8:00 до 14:00.

«Відповідно до Програми розвитку освіти в Дніпрі на 2021-2025 роки  харчування для вихованців таборів буде організовано за рахунок коштів міського бюджету у розмірі 50% від вартості харчування на день, 50% – за рахунок батьківських коштів. Ці табори безкоштовні, і кожна школа та заклад позашкілля організує змістовне та цікаве дозвілля з урахуванням вікових особливостей та інтересів вихованців. Також додам, що табори розраховані для дітей віком від 6 і до 11 років. Чому саме для такого віку? Ми заздалегідь проводили опитування серед дітей, і виявилось, що у дітей старше 11 років вже інші інтереси», – каже вона.

У понад 80 шкільних закладах Дніпра запрацюють літні табори: дата відкриття

Активна підготовка триває і у закладі позашкілля «Штурм». Там цьогоріч літній табір організували у 4-х філіях: «Штурм Перемога», «Штурм Тополя», «Штурм Парус» і «Штурм Калинова».

«Взагалі ми цьогоріч приймемо у літні табори близько 345 дітей. У філію «Штурм Тополя» ми плануємо прийняти 90 діточок. Щодо розкладу та харчування, то в нас буде все так само, як і у школах. Відрізнятиметься лише програма. Особливістю, мабуть, саме нашого табору буде те, що у нас буде максимально активний відпочинок для дітей. Тобто спеціалізація нашого позашкільного закладу, в основному, це спорт і хореографія. Тому у нас плануються спортивні активності, руханки, квести, змагання, турніри різноманітні, також хореографічні, міні-фестивалі, флешмоби. Все це ми будемо проводити також і зі школами, які розташовані поруч з нашими філіями», – розповів директор КПНЗ «Дитячий юнацький центр «Штурм» Сергій Роман

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі для учнів училища провели екскурсію до котельні КП «Теплоенерго» в рамах співпраці із закладами освіти.

Читайте також: У Дніпрі розпочалася оздоровча кампанія 2024: хто може безкоштовно отримати путівки.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: