Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Соціальна підтримка сімей з дітьми у Дніпрі: як оформити допомогу

Допомога родинам з дітьми у Дніпрі

Навіть у непрості часи держава продовжує дбати про своїх найменших громадян. У Дніпрі сім’ї з дітьми можуть оформити декілька видів соціальної допомоги, що допоможе їм покращити свій добробут. Як отримати гроші, читайте в матеріалі “Наше місто”.

Катерина Біляєва сьогодні отримала посвідчення багатодітної матусі. Жінка має трьох дітей. Її первіску Івану 14 років, донечці Мілані – 2 рочки, а наймолодшому Матвію – лише місяць. 

-Я сьогодні прийшла до УСЗН, щоб оформити відразу декілька видів допомог. Тут електронна черга, весь процес подачі документів тривав не більше 15 хвилин. Я задоволена, – каже Катерина Біляєва. –  Оформила допомогу багатодітній родині, допомогу ВПО та допомогу при народженні дитини. За пакунок малюка ми вирішили взяти грошову компенсацію, бо все необхідне для немовляти у нас вже є. А гроші будуть потрібні на памперси. 

Тож тепер ця родина чекає на виплати. Їх мають призначити впродовж 10 календарних днів. Про це сказала начальниця відділу прийому громадян з питань надання усіх видів соціальної допомоги та компенсацій Правобережного управління соціального захисту населення ДМР Наталія Прокопенко.


-У міських управліннях соціального захисту населення доступні 15 видів соціальних державних допомог та компенсацій, призначених для родин з дітьми, в тому числі пільгових категорій, – повідомила начальниця відділу прийому громадян з питань надання усіх видів соціальної допомоги та компенсацій Правобережного управління соціального захисту населення ДМР Наталія Прокопенко. – Ця підтримка спрямована на різноманітні потреби сімей та дітей, включаючи допомогу новонародженим, багатодітним родинам, дітям з інвалідністю, а також одиноким матерям.

Види допомоги, доступні у Дніпрі:

  • Державна соціальна допомога при народженні дитини;
  • Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка”;
  • Державна соціальна допомога у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам (не працюючим);
  • Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до 3-х років “муніципальна няня”;
  • Державна соціальна допомога при усиновленні дитини;
  • Державна соціальна допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • Державна соціальна допомога на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • Соціальна підтримка багатодітних сімей: видача посвідчень батьків дитини з багатодітної родини, пільги, державна соціальна допомога на дітей та інші.

Ці заходи спрямовані на покращення якості життя сімей та дітей та підтримку вразливих категорій населення.

-На даний момент такі види допомог у Дніпрі отримують понад 29 тисяч дніпрян, сказала Наталія Прокопенко. – Найчастіше звертаються за оформленням допомоги при народженні дитини – 19 тисяч осіб. Також популярна допомога багатодітним родинам – 2,5 тисячі отримувачів. Допомогу на дітей одиноким матерям отримують 880 осіб. Допомогу малозабезпеченим сім’ям оформили 1800 осіб. 

Для отримання соціальної допомоги необхідно звернутися до УСЗН за місцем проживання, чи за місцем реєстрації. Потрібно надати пакет документів. Це паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, заява про відкриття рахунку. 

Фото автора.

Читайте також: Тривожна статистика: на Дніпропетровщині стрімко зростає захворюваність на кашлюк.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: