Skip to content

В Україні деякі гроші більше не прийматимуть у банках та магазинах

В Україні деякі гроші більше не прийматимуть у банках та магазинах

В Україні не можна буде розраховуватися деякими купюрами. У Національному банку України попередили та дали пояснення, – пише «Наше Місто».

В Україні з обігу виводяться певні купюри гривні, які не приймаються ні магазинами, ні банками, ні іншими юридичними особами. Це купюри, які є значно забрудненими, в тому числі хімічними речовинами.

Які саме банкноти не прийматимуть

  • Пошкоджені водою, вогнем, хімікатами або рідинами: якщо площа пошкодження під час перевірки становить 55% або більше від загальної площі купюри, вона не підлягає обміну.
  • Спічені або склеєні: купюри, які склеїлися або деформувалися внаслідок дії високих температур, не приймаються до оплати.
  • Забруднені шкідливими речовинами: купюри, забруднені радіоактивними, хімічними або токсичними органічними речовинами, що становлять небезпеку для здоров’я, не підлягають обміну.

Що робити з купюрами у разі значного забруднення

У випадку сильного забруднення, що робить купюру непридатною до використання, зверніться до найближчого відділення Нацбанку. Там її можуть обміняти, але за умови пред’явлення офіційних документів, що свідчать про проведену дезінфекцію або дезактивацію банкноти.

Територіальні підрозділи Нацбанку є у Дніпрі, Києві, Львові, Одесі, Хмельницькому, Харкові.

Нагадаємо, раніше ми писали: В Україні ввели в обіг нові гроші: як виглядають.

Читайте також: Чому дніпряни обирають преміальні авто та звідки беруть гроші.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: