Skip to content

Суперечливі позиції: у Дніпрі Громадський контроль хоче й ЗСУ фінансувати, й палац реставрувати

Палац профілактики у Дніпрі

У Дніпрі громадська організація “Платформа Громадський контроль” знову опинилася в центрі уваги через суперечливі позиції. З одного боку, активісти вимагають від міської влади збільшити бюджетні видатки на Збройні Сили України. З іншого – вони ж через суд домагаються виділення з міського бюджету значної суми на реконструкцію Палацу профілактики. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу.

Суд частково задовольнив позов “Платформи Громадський контроль”, зобов’язавши міськраду провести консерваційні та реставраційні роботи в Палаці профілактики, який не має жодного стосунку до оборони країни. Структурні підрозділи вже розробили й погодили проектну документацію, загальна вартість якої сягає 64 млн 524 тис. грн.

Водночас, у Дніпрі щотижня проводяться акції “Гроші на ЗСУ”, де активісти, серед яких й представники “Платформи Громадський контроль”, вимагають збільшити видатки на фінансування Збройних Сил України до 20% міського бюджету. Їх аргумент полягає в тому, що оборона країни має бути пріоритетним напрямком фінансування.

Важливо пам’ятати, що в умовах війни кожен ресурс має бути використаний максимально ефективно. І рішення про розподіл бюджетних коштів мають прийматися не лише з урахуванням інтересів окремих груп, але й з урахуванням потреб усього міста.

Фото “Наше місто”.

Читайте також: Окупанти воюють з людьми і тваринами: як війна вплинула на фауну Дніпропетровщини .

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: