Skip to content

Не бачила чоловіка майже 3 роки: мешканка Дніпра про історію воїна, який захищав Маріуполь і потрапив у полон

Не бачила чоловіка майже 3 роки: мешканка Дніпра про історію воїна, який захищав Маріуполь і потрапив у полон

Мешканка Дніпра Анастасія, дружина одного з таких морських піхотинців, поділилася з журналістами ДніпроTV історією свого чоловіка. З перших днів повномасштабного вторгнення він обороняв Маріуполь. Разом з побратимами понад місяць вони стримували наступ ворога. На жаль, вже понад два роки Анастасія чекає на повернення чоловіка з полону. Останній раз вона бачила його у грудні 2021 року, – пише «Наше Місто».

Ренат, захисник України, з 2016 року служив у морській піхоті. У лютому 2022 році, коли російська агресія розгорнулась у повну силу, він у складі 501 окремого батальйону боронив Маріуполь. Згодом він потрапив у полон.

«Він телефонував 24 лютого, 28 лютого, також 1 березня і 18 березня 2022 року. Я чула його востаннє 18 березня, коли він сказав, що їм нема чого їсти. Я хотіла запитати, чи правда те, що кажуть про маріупольців, які топлять сніг, і він підтвердив це», – розповідає дружина військового Анастасія.

Понад місяць чоловік разом зі своїми товаришами активно відбивав атаки ворога. Проте 4 квітня 2022 року російські війська взяли їх у полон. За словами Анастасії, у полон потрапили 2 тисячі морських піхотинців. Вона розповідає, що дізналася про те, що чоловік у неволі, наступного дня від волонтерки.

Таким чином, волонтерка подзвонила жінці та повідомила, що 501 батальйон знаходиться у полоні. Анастасія не могла в це повірити, тому почала шукати інформацію та телефонувати на гарячі лінії. Їй казали, що все гаразд і вони воюють. Анастасія зауважує, що якби цілий батальйон дійсно потрапив у полон до росіян, про це вже б кричали всі.

Жінка намагалася вийти на зв’язок з чоловіком та неодноразово відправляла листи, проте вони не доходили. А ось їй повідомлення від чоловіка надійшли.

«Це, звісно, було у вересні 2022 року. Я знаю, що саме він писав, що він живий, і це мене дуже тішить. З його боку надходить звісточка, якщо обмінюють хлопця з колонії або з його камери. Вони обов’язково зв’язуються зі мною і розповідають про те, як чоловік тримається», – зазначила вона.

Після тривалих зусиль та численних мітингів, вдалося повернути з полону близько 300 морських піхотинців. Серед них не було чоловіка Анастасії, яка активно брала участь у київських мітингах, аби привернути увагу до проблеми полонених. Жінка не втрачає надії, що і її чоловік скоро буде вдома, де його з нетерпінням чекає 3-річна донька.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рятував поранених у бункері Азовсталі та у полоні в Оленівці: історія легендарного хірурга з Дніпра.

Читайте також: Майже рік чекала дружина: до Дніпра з полону повернувся захисник «Азовсталі».

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: