Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ КП “Дніпроводоканал” терміново потребує робочих рук: на підприємстві понад 200 вакансій

Охочих працевлаштуватися в КП «Дніпроводоканал» було небагато навіть до великої війни.  Зарплати комунальників завжди залишали бажати більшого. Ну а після повномасштабного вторгнення чоловіки, зі зрозумілих причин, взагалі не поспішають тут попрацювати. Сьогодні на підприємстві понад 200 вакансій. Про це повідомляє «Наше місто».

Сьогодні найважливішому комунальному підприємству гостро потрібні слюсарі, водії, бульдозеристи і багато хто ще. Керівництво КП побоюється, що якщо мобілізація посилиться, ситуація із забезпеченням обласного центру водою стане критичною.

–  КП «Дніпроводоканал» забезпечує водою весь Дніпро, найближчі села, подаємо воду і на Новомосковськ, – розповідає Ростислав Левченко, заступник директора підприємства з правових питань та управління персоналом. – Брак кадрів у нас був завжди, але сьогодні ця проблема суттєво загострилася. Зараз на підприємстві 212 вакансій. Нам потрібні: слюсарі, водії, машиністи екскаваторів, бульдозеристи, трактористи, кранівники. Усі найважливіші чоловічі професії. Але ці професії необхідні й армії.  У ЗСУ служать майже 50 наших співробітників. Поки що ми справляємося, але якщо призвуть більше людей, проблема буде величезна. Жінки таку роботу не подужають.

Війна додала комунальникам понаднормової роботи. Ворог влучає у міську інфраструктуру.

– За законом бронь мають надати 50% працівникам, але з новим бронюванням виникають питання, – констатує Ростислав Левченко. – У січні ми подали списки на бронювання, але Мінекономіки нам їх повернуло. З формальних причин.  На сьогодні ситуація складна, але не критична. А якщо призвуть більшість наших працівників кризи не минути. Замінити їх ніким.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі утеплять будинок на проспекті Слобожанському.

Фото автора та з відкритих джерел

Категорія: Війна, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: