Skip to content

У Дніпрі ремонтують фасад будинку ОСББ у Новокодацькому районі, який постраждав внаслідок ракетного обстрілу

У Дніпрі ремонтують фасад будинку ОСББ у Новокодацькому районі, який постраждав внаслідок ракетного обстрілу

У Дніпрі проводяться роботи з відновлення фасаду будинку ОСББ у Новокодацькому районі міста, який постраждав через ворожий ракетний обстріл 22 березня. Ремонтні роботи для мешканців цілком безкоштовні, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Мешканка Дніпра, чия квартира постраждала в результаті ворожого обстрілу, зазначає, що міські служби оперативно відреагували на таку проблему.

«Коли все сталося, ми з чоловіком вибігли у коридор і відчули дуже сильний запах гару, наче пластик горить. І ми зрозуміли, що прилетіло до нас. Потрапило в нашу лоджію і вийшло через стіну. Звісно, ми були шоковані. Дякуємо міським службам — усі так оперативно спрацювали. Зробили експертизу, аби визначитися, як правильно провести у домі відновлювальні роботи. Протягом усього часу з нами департамент з питань самоорганізації населення міськради підтримував звʼязок, говорили на якому етапі усе проходить. Зараз вже йде безпосередньо ремонт. Тому дуже вдячні міській владі, що не полишає, а усіляко допомагає», — підкреслила Ірина Чередниченко, мешканка постраждалої квартири згаданого дому.

Фасадна частина будинку постраждала у двох місцях. Каже голова правління згаданого ОСББ Віктор Білявцев.

«Це квартира на шостому поверсі, де найбільше ушкодження, та на першому. Були в нас і фахівці нашої будівельної академії, які досліджували, як правильно зробити відновлювальні роботи, аби не було руйнації будинку. Тож вирішили укріпити плиту залізом. Ремонтна бригада — молодці! Гарно все роблять! Вдячні місту, що проводить такі роботи цілком безкоштовно для мешканців!» — зазначив пан Віктор.

За словами представниці департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Марини Ковальчук, унаслідок ракетного обстрілу 22 березня було пошкоджено 10 будинків ОСББ та ЖБК у Новокодацькому районі. Вибито 95 вікон, 19 дверей, пошкоджена одна покрівля. Усе це вже відремонтували.

«У цій багатоповерхівці пошкоджено фасад. Спеціалісти департаменту того ж дня виїхали на місце, аби дослідити ушкодження. Замовили експертизу, аби визначитися щодо проведення ремонту у цьому будинку. Експертиза підтвердила, що можна проводити відновлювальні роботи, оскільки уламок ракети потрапив в отвір між арматурою. Ремонт стартував на початку цього тижня і наприкінці планують  завершити. Усі ремонті роботи для мешканців постраждалих будинків – цілком безкоштовні», — додала Марина Ковальчук.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: Соціальний патруль вирушив на вулиці міста: як у Дніпрі допомагають бездомним.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: