Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Унікальний пивзавод у Дніпрі: які таємниці приховувала величезна фабрика зі 100-річною історією

Унікальний пивзавод у Дніпрі: які таємниці приховувала величезна фабрика зі 100-річною історією

У Дніпрі є унікальна будівля, яка є важливою частиною історії міста. Це Пивзавод Боте, побудований у 1890 році. Як працював, де знаходився та які таємниці приховував, – розповість «Наше Місто».

Інноваційне для того часу підприємство пивоваріння знаходилося на розі вулиці Гімнастичної (сучасна вулиця Степана Бандери) та Катерининського проспекту (сучасний проспект Дмитра Яворницького). На заводі варили різноманітні сорти пива, цікаві рецепти привертали увагу і напої пивоварні «Спадкоємці Ф.Ф. Боте» стали добре продаватись за межами губернії. З відкриттям залізничного сполучення – збут пива з тодішнього Катеринослава збільшився у кілька разів.

Завод працював навіть у часи революції та громадянської війни – пиво було таким смачним, що навіть агресивні «совєти» не встояли і не наважились зруйнувати виробництво. Технологію пивоваріння тримали в суворій таємниці.

Фабрика закрилася лише у 1984 році, тобто більше ніж через 100 років роботи.

 У 1990-х будівлю реконструювали та приватизували під магазини та квартири.

У 2011 році було проведено повне опорядження фасадів: штукатурення та фарбування, реставрація декору, відновлення втрачених елементів, заміна вікон та дверей, виконано сучасний декор деяких елементів, втім не можна сказати, що це суттєво вплинуло на загальний стиль будівлі.

Нагадаємо, раніше ми писали: Муз мало бути дві: як виглядає один із найстаріших фонтанів Дніпра.

Читайте також: Без нього не було б радянської атомної бомби: як у Дніпрі працював Лев Писаржевський.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: