Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі 23 травня

Куди піти у Дніпрі 23 травня - Наше Місто

Сьогодні, 23 травня, День Героїв в Україні. Віряни вшановують пам’ять Михайла Сповідника, єпископа Синадського. До Нового року залишилося 222 дні. 23 травня 2024 року — четвер. 820-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Jazz Jam Session

Куди піти у Дніпрі 23 травня - Наше Місто

Запрошуємо всіх на заключний Jazz Jam цієї весни! На вас чекає якісна жива музика та неймовірна атмосфера. Краще за все провести цей вечір у колі близьких друзів, розслабитися та насолоджуватися чудовою музикою і смачними стравами!

Для вас будуть грати:
Єгор Матвійко – труба
Андрій Глаголєв – тромбон
Віталій Ємельяненко – фортепіано
Сергій Паяус – бас
Ігор Пожидаєв – барабани

Будем раді бачити всіх, хто любить джаз або просто шукає відмінний спосіб провести вечір!

Де і коли: 19:00 у Арт-кафе Невідомий Петровський, Січеславська Набережна, 15-А, 150/200 грн

Вистава “Люче і Фелікс”

Куди піти у Дніпрі 23 травня - Наше Місто

За п’єсою Лаури Черняускайте “Люче ковзає”(Liučė čiuožia)

Ця історія про зв’язок між минулим та майбутнім, відповідальність у стосунках та процес прощення.
Фелікс і Люче, перебувають у шлюбі п’ять років, але не мають дітей. Люче вирішує покинути чоловіка, незважаючи на свою любов до нього. Залишившись сам, Фелікс занурюється у спогади про свою юність та пригадує всі родинні розчарування. Можливо ці побоювання приводять його до краю. Він пиячить, зваблює заміжніх жінок, але не знаходить гармонії. Але герої знаходять себе саме в той момент, коли замість того, щоб розглядати своє оточення, починають дивитися в одному напрямку.
Ми зануримо вас у складні емоційні переживання героїв і глибоке розмірковування про сенс життя, цінність родинних зв’язків та важливість внутрішнього примирення.

Де і коли: 18:00 у ДРАМіКОМі, просп. Дмитра Яворницького, 97, 250-350 грн

Опера “Набукко”

Куди піти у Дніпрі 23 травня - Наше Місто

Дивовижні декорації, що вражають своєю красою та масштабом! Унікальна авторська постановка.

Із двадцяти шести опер, створених Дж. Верді, «Набукко» (Навуходоносор) класифікується як одна з ранніх і, водночас, одна з найкращих в його творчості. Опера стала поворотним моментом у біографії композитора. «Це була та опера, з якої і почалося моє життя як художника», – згадував Верді.

9 березня 1842 року відбулася прем’єра опери «Набукко», яка пройшла на сцені Ла Скала до кінця 1842 року 65 разів при переповненому залі! Критики називали «Набукко» «драмою для хору» і навіть «хоральної фрескою», таке велике значення в опері грає хор, який втілює образ народу. Незважаючи на біблійний сюжет, італійці почули в “Набукко” повість про долю своєї батьківщини, яка бореться за свободу. Тому не дивно, що хор полонених іудеїв «Va, pensiero, sull’ali dorate» став другим національним гімном Італії.

Тріумф опери змінює долю Верді – в 29 років він стає найпопулярнішим композитором, та працює без зупинки, прем’єра слідувала за прем’єрою. Пізніше Верді назве цей період свого життя солодкою каторгою. Саме в цей період великий італієць створює справжні оперні хіти, які сьогодні йдуть на усіх оперних сценах світу: «Ріголетто», «Травіата», «Трубадур», «Сіцілійська вечерня», «Симон Бокканегра», «Бал-маскарад», «Макбет», «Дон Карлос», «Аїда», «Отелло» та інш.

Де і коли: 18:00 у театрі опери та балету, просп. Дмитра Яворницького, 72-А, 100-450 грн

Рок-хіти

Куди піти у Дніпрі 23 травня - Наше Місто

Ми раді запросити вас на незабутній концерт «Рок-хіти у виконанні симфонічного оркестру просто неба»! Це унікальне подія, яка поєднає потужний звук рок-музики з неймовірним звучанням симфонічного оркестру. Запальні гітарні рифи поєднаються з магічними звуками струнних та духових інструментів оркестру, створюючи непередбачувану та захоплюючу атмосферу.

Не пропустить можливість насолодитися улюбленими рок-хітами в новому виконанні. Приходьте з друзями та родиною, та дозвольте собі зануритися у незабутнє музичне шоу.

Де і коли: 19:00 на даху Менори, вул. Шолом-Алейхема, 4, 290-690 грн

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: