Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Повербанки, генератори та ліхтарики: як мешканці Дніпра готуються до відключень світла

Повербанки, генератори та ліхтарики: як мешканці Дніпра готуються до відключень світла

У Дніпрі запровадили графіки відключення електроенергії. Причина – дефіцит потужності в енергетичній системі країни, що виник через російські обстріли. Журналісти «Нашого Міста» поцікавилися у людей на вулицях Дніпра, як вони готуються до відключень.

Дефіцит електроенергії в Україні, який спричинений пошкодженнями критичної інфраструктури внаслідок ракетних та дронових ударів окупантів, змусив застосовувати графіки погодинних відключень по всій країні, зокрема й у Дніпрі. Тому у ці години доводиться відмовлятися від звичних нам занять – перегляду телевізора, користування інтернетом тощо.

Дніпряни за час війни та минулих блекаутів звикли до такого перебігу подій та підготувалися до відключень. Більшість опитаних розповідають, що мають акумулятори, генератори, повербанки та інші пристрої для підзарядки та перетворення струму.

«У мене поки що не вимикали світло, але в принципі я готова до цього. Є чотири повербанки, ліхтарик, термос, дві газові горілки», – ділиться дніпрянка Алеся.

Дехто з мешканців міста вирішив у цьому році підготуватися ретельніше та встановити особливі пристрої для доступу до електромережі. Натомість інші не планують готуватися до відключень.

Детальніше – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як мешканці Дніпра розважають себе і дітей, коли немає світла та інтернету (опитування).

Читайте також про те,  як у разі відключень світла в Україні не залишитися без зв’язку та інтернету.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: