Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Шахи для всіх: де у Дніпрі знайти шаховий майданчик

Супрун Юлія

шахи у Дніпрі

Однією з найпопулярніших розваг у Дніпрі завжди була гра в шахи. Місцеві “гросмейстери” збиралися на шахових майданчиках у парках Глоби та Шевченка. Там же проводили турніри. Не втратили актуальності шахові майданчики і зараз, пише “Наше місто”.  

шахи у Дніпрі

Шахи – це не просто гра, це цілий світ, що захоплює людей різного віку та професій. У Дніпрі завжди були затишні куточки у парках, де можна було зіграти партію з другом або просто поспостерігати за майстерністю досвідчених шахістів.

У 70-80-ті роки минулого століття шахи були неймовірно популярні, і шахові майданчики у парку Глоби та парку Шевченка були справжнім магнітом для любителів цієї гри. Це були своєрідні клуби за інтересами, де збиралися люди, щоб поспілкуватися, поділитися новинами, подискутувати про шахові партії. Тут панувала атмосфера азарту, інтелектуального напруження та щирого людського спілкування. Про це нагадують старі фото.

шахи у Дніпрі
шахи у Дніпрі
шахи у Дніпрі
шахи у Дніпрі

Сьогодні шахи не втрачають своєї актуальності, хоча й формат їхнього “буття” у парках дещо змінився. Один з таких продовжує працювати у дніпровському парку Шевченка. Тут вже не побачиш велетенські шахові майданчики з фігурами, вирізаними з дерева. Їх місце займають невеликі шахові столи. Проте приєднатися до компанії шанувальників шахів може будь-який перехожий.

шахи у Дніпрі
шахи у Дніпрі
шахи у Дніпрі

Нагагаємо, раніше ми писали, де у Дніпрі був квітковий годинник, який мешканцям подарували до 200-річчя міста.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: