Skip to content

У Дніпрі на «Райончику» вставили нові «лежачі поліцейські»

У Дніпрі на «Райончику» вставили нові «лежачі поліцейські» - Наше Місто

За повідомленням депутата Дніпровської міської ради Сергія Пустового, на вулицях Яскрава (колишня Тверська), Богдана Хмельницького та Юрія Липи (колишня Усенка) з’явились нові “лежачі поліцейські”, пише «Наше Місто».

Встановлення цих штучних перешкод стало відповіддю на численні звернення мешканців, які скаржились на небезпечну швидкість, з якою деякі водії ганяють по цих вулицях.

“Спочатку люди просили відремонтувати дороги, бо їздити було важко,” – ділиться Сергій Пустовий. “А потім просили “лежачих поліцейських”, бо водії літають.”

Депутат підкреслює, що безпека руху є пріоритетом для міської влади. “Тож у подальшому, якщо будуть надходити заявки, ми будемо встановлювати додаткові штучні перешкоди для лихачів,” – додає він.

Жителі таку ініціативу оцінили.

«Встановіть ще, будь ласка, один між 9-11 будинком, бо є такі люди які вважають, що дорогу зробили, щоб вони могли тут на взліт піти. Дякую вам за вашу роботу», – написав Олексій Дехтярьов.

«Встановіть, будь ласка, знак «Зупинка та стоянка заборонена» на повороті з Калинової на Яскраву, бо в часи пік там постійні затори. Напарковують машини і неможливо нормально ні виїхати з паркінга, ні проїхати», – відмітив Артем Демченко.

Дослідження показують, що “лежачі поліцейські” дійсно можуть суттєво підвищити рівень безпеки на дворових дорогах:

Зниження швидкості: “Лежачі поліцейські” змушують водіїв знижувати швидкість, що робить їх менш ймовірними учасниками ДТП.

Зменшення аварійності: Дослідження показали, що на дорогах з “лежачими поліцейськими” на 30-40% менше аварій з летальними наслідками та на 19-23% менше аварій з травмами.

Підвищення безпеки пішоходів: Зниження швидкості робить пішохідні переходи безпечнішими, адже у водіїв більше часу на реагування.

Зменшення шуму: “Лежачі поліцейські” також можуть допомогти зменшити шум від дорожнього руху, що робить житлові райони більш комфортними.

Читайте також: Як працює громадський транспорт у Дніпрі 16 травня.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: