Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Тут живе дика природа: як потрапити на екскурсію по Дніпровсько-Орільському заповіднику

Тут живе дика природа: екскурсія по Дніпровсько-Орільському заповіднику

Червонокнижна природа Дніпропетровщини. Природний заповідник «Дніпровсько-Орільський» – це заплави річок Дніпра та Орілі з протоками, озерами та островами. Також тут є рідкісні та зникаючі види тварин і рослин. Для відвідувачів з початку повномасштабної війни заповідник закритий, однак є онлайн-екскурсії. Що потрібно, щоб потрапити на онлайн екскурсію – розповість «Наше Місто».

Дніпровсько-Орільський природний заповідник запрошує на онлайн-екскурсії. У зв’язку з воєнним станом він працює в закритому режимі. Звичайні екскурсії тут не проводяться. Пересуваються заповідником лише науковці і тільки у разі наукових досліджень.

Наразі у заповідника 25 угод про співпрацю зі школами з усієї області. А ще заповідник робить дуже важливу справу – активно і на постійній основі співпрацює зі школою супергероїв.

«Це освітні осередки при лікарнях з тяжкохворими дітьми, або з дітьми з формами туберкульозу, наприклад. У нас є група дошкільників наразі, а також є група дітей, які знаходяться на довготривалому лікуванні у лікарнях», – розповідає Катерина Колесникова, завідувачка еколого-освітнього сектору.

Організували в заповіднику й онлайн-гурток «Екскурсія в дику природу». На ньому можна ознайомитися з заповідником, тваринним і рослинним світом.

Детальніше про мандрівку – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Зона, де не літають птахи: які таємниці приховує Мавринський майдан на Дніпропетровщині.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: