Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Must-have у гардеробі: скільки коштує вишиванка у Дніпрі

Супрун Юлія

вишиванки Тижненко

Вишиванка – це не просто одяг, це символ української культури, історії та самобутності. У Дніпрі, як і в усій Україні, вишиванки користуються великою популярністю, і їх можна знайти на будь-який смак і гаманець. Про це пише “Наше місто”.

вишиванки Тижненко

Вартість вишиванки залежить від декількох факторів

  • Матеріал: найдешевші вишиванки виготовлені з синтетики, а найдорожчі – з натуральних тканин, таких як льон, бавовна або шовк.
  • Складність вишивки: прості вишиванки з машинною вишивкою коштують значно дешевше, ніж вишиванки ручної роботи, які можуть бути справжніми витворами мистецтва.
  • Бренд: відомі українські бренди, як правило, мають вищі ціни на свої вишиванки, ніж невідомі виробники.
  • Місце покупки: вишиванки можна купити на ринках, у сувенірних магазинах, в інтернет-магазинах або у фірмових магазинах відомих брендів. Ціни в різних місцях можуть значно відрізнятися.

Орієнтовні ціни на вишиванки у Дніпрі

  • Машинна вишивка: синтетика: 300-500 грн, бавовна: 500-1000 грн, льон: 1000-2000 грн
  • Ручна вишивка: проста вишивка: 3000-5000 грн, складна вишивка: 5000-8000 грн, вишивка відомих майстрів: від 10 000 грн.

Вибираючи вишиванку, важливо врахувати свій бюджет, особисті вподобання та те, для яких цілей ви будете її використовувати. Якщо ви хочете мати унікальну вишиванку, яку ніхто більше не має, то можна замовити її у майстра ручної вишивки.

Ексклюзив від народної майстрині 

Народна майстриня Оксана Тижненко зараз працює одразу над пятьма вишиванками. З-під її голки виходять майже автентичні сорочки. Кожен стібок – ручна робота. І мова не лише про вишивку, а й про збирання речі. Все це коштує дуже дорого. Найдешевша обійдеться у 20 тисяч гривень, а найдорожча може затягнути й на 50 тисяч гривень. Майстриня каже, що ціна залежить від зашиву рукава – чи будуть вишиті лише плечі, або весь рукав. Процес створення цього витвору мистецтва у середньому три місяці, хоча буває й довше.

Оксана Тижненко, народна майстриня

Одну сорочку вже збираю, одна – лише на початку роботи, ще одну вже довишивала, треба випрати та почати збирання,  каже Оксана Тижненко. – Це постійний процес. Коли з одною сорочкою працюєш три місяці чи півроку, то хочеться відволіктися і щось ще поробити. Кожен день треба пришивати хоч одну ниточку до сорочки. Щодня 3-4 години я вишиваю – це мінімум. Але було, що я і по 10 годин на день сиділа за сорочкою.

вишиванки Тижненко

Нагадаємо, раніше ми писали, що дизайнерка з Дніпра вразила новою вишиванкою.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: