Skip to content

Врятував побратимів ціною свого життя: воїну з Дніпропетровщини присвоїли звання Героя України посмертно

Ціною власного життя допоміг побратимам: захиснику з Дніпропетровщини присвоїли звання Героя України посмертно

Кожного дня Україна втрачає найкращих синів і доньок, як борються за свободу та мирне майбутнє нашої держави. Серед них й Юрій Шевченко. Він захищав країну з самого початку війни. І поклав своє життя, боронячи рідну Батьківщину. Президент України нагородив чоловіка орденом «Золотої Зірки» посмертно, – пише «Наше Місто» з посиланням на голову ДніпроОВА Сергія Лисака.

Чоловік служив розвідником та захищав країну на Донецькому напрямку. За час служби не раз пробирався у саме лігво окупантів: фіксував вороже військо та техніку корегував вогонь по них.

Далі Юрій став головним сержантом механізованого взводу. Вже у новому званні брав участь у боях за Бахмут. Там і прийняв свій останній бій – у листопаді 2022 року.

«Тоді росіяни атакували позиції його батальйону. Сили були нерівними, але Юрій не відступив. Допоміг витягнути із пекла двох поранених бійців. А далі самотужки стримував росіян, вигравши час для своїх», – йдеться у дописі голови ДніпроОВА.

Чоловік зберіг життя своїм побратимам та ліквідував 15 противників.

Воїна удостоїли «Золотої Зірки». Орден мамі полеглого вручив Президент.

Фото: телеграм-канал Сергія Лисака.

Нагадаємо, раніше ми писали: Діти більше ніколи не обіймуть батька: на Донецькому напрямку загинув Герой з Кривого Рогу.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: