Skip to content

ОФІЦІЙНО Для безпеки містян: у Дніпрі на автошляхах буде яскрава розмітка та “берлінські подушки”

Михайло Чернов

В Дніпрі тривають роботи із оновлення дорожньої інфраструктури. Головне завдання – безпека та комфорт для містян – пішоходів та водіїв.

На жвавому перехресті вул.Караваєва та вул.Кутузова, поруч із яким розташована школа №5, фахывцы встановлюють засоби заспокоєння руху (в народі ці пристрої відомі як “лежачі поліцейські”. Раніше комунальні служби Дніпра добре відремонтували також проїзну частину, також облаштували охайні доріжки поблизу школи, нещодавно  оновили “зебру” на дорозі.

Тепер біля пішохідних переходів комунальники вкладають засоби заспокоєння руху, тож водії автівок будуть неодмінно гальмувати. Крім того, поблизу перехрестя нанесуть відповідну розмітку та встановлять дорожні знаки, які попереджатимуть водіїв про наявність “лежачих поліцейських” та необхідність знизити швидкість.

Місцеві мешканці дуже задоволені тим, як комунальники покращують дорожню інфраструктуру:

– Це дуже потрібно, адже багато дітей прямують до школи та зі школи, – каже пані Галина, яка мешкає неподалік. – Дякую усім, хто проводить роботи, та нашій місцевій владі.

Загалом в цьому році на автошляхах Дніпра заплановано змонтувати 100 засобів заспокоєння руху («лежачих поліцейських»), а також встановити 120 «берлінських подушок”.

Це –  пластикові елементи нерівної форми червоного кольору. Їх розміщення на шляхах змушує водіїв автівок пригальмовувати, втім не ускладнює рух для велосипедистів. Такі “берлінські подушки” водії та пішоходи можуть побачити на вул.Вернадського  в Дніпрі.

Крім того. в цьому році заплановано оновити  оновити 1700 дорожніх знаків, нанести 390 км розмітки фарбою, ще 100 км ліній буде нанесено довговічним пластиком, розповідає Михайло Солярчин,  начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» міської ради.

– Все це робиться для безпеки пішоходів, регулювання дорожнього руху та приносить позитивні результати.  Першочергово роботи виконуються на ділянках доріг, які нещодавно відремонтували, а також за зверненнями мешканців, – зазначив посадовець.

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: