Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Чи поділяє українське суспільство Європейці цінності: думки мешканців Дніпра (опитування)

Чи поділяє українське суспільство Європейці цінності (опитування) - Наше Місто

Українці дуже чітко, найвищою ціною – ціною людських життів, проголосили своє прагнення проєвропейського курсу для нашої країни. Вочевидь цінності, важливі для громадян ЄС, є близькими й українцям. Утім, звичайно думки всередині суспільства різняться. Що таке європейські цінності? Чи поділяє їх українське суспільство? – дізнавалися журналісти “Нашого міста”.

Журналісти спитали перехожих у Дніпрі, що вони думають стосовно Європейських цінностей. Багато хто відповів, що вважають найбільш важливими цінностями для України – мир, свободу слова, демократію.

«Мабуть, ліберальні цінності. Можливість змінити владу в результаті виборів. Я думаю, що це основна цінність», – каже Олександр.

Проте не всім близькі Європейські цінності. Особливо коли мова йде про рівноправність між чоловіками та жінками. Хтось одразу думає про важливість рівноправності на роботі – коли люди мають право отримати високу посаду та зарплатню незалежно від статті. А хтось – про оплату рахунку у ресторані 50/50.

Що про це кажуть мешканці Дніпра – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Розірвані сім’ї, труднощі перекладу і важка робота: як дніпряни третій рік виживають в Європі.

Читайте також: У Дніпрі – досвідчена медсестра, в Австрії – прибиральниця: як дніпрянка з дітьми у Європі ховалася від війни.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: