Skip to content

Захищав країну з перших днів війни: на Донецькому напрямку загинув Герой з Дніпропетровщини

Ксенія Куземко

Загинув Віталій Щербина

Безжальна війна продовжує забирати в нас найкращих: справжніх патріотів, національно свідомих українців, завзятих, самовідданих, мужніх. Стало відомо, що 30 квітня 2024 року в районі населеного пункту Урожайне Донецької області під час виконання бойового завдання, загинув гранатометник стрілецького батальйону Віталій Щербина. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Покровську територіальну громаду.

Народився Віталій Васильович 5 грудня 1990 року в селі Катеринівка. Навчався в Катеринівській середній школі з 1997 по 2006 рік.

«Віталій був сором’язливий, доброзичливий,  чуйний,  привітний, мав широке коло спілкування серед однокласників, цінував дружбу і вмів дружити. Після закінчення 9 класу продовжив навчання у Дніпропетровському училищі залізничного транспорту», – йдеться у повідомленні.

З 2010 по 2011 рік була строкова служба у лавах Збройних сил України. Повернувшись у рідне село працював 8 років у ТОВ «Славутич». З квітня 2014 року по березень 2015 рік приймав участь в проведенні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.  Мав статус учасника бойових дій. Торкнувшись пекла війни в 2014 році, він не залишився осторонь і під час повномасштабного вторгнення окупантів і вже 12 березня 2022 року прийшов на призовний пункт. Більше двох років Віталій Васильович мужньо стояв на захисті територіальної цілісності України.

30 квітня 2024 року в районі населеного пункту Урожайне Донецької області під час виконання бойового завдання, залишаючись вірним військовій присязі солдат, гранатометник стрілецького батальйону Віталій Щербина героїчно загинув.

Раніше ми писали, на фронті загинув відомий боєць 128 окремої Дніпровської бригади територіальної оборони Володимир з позивним “Великий”.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: