Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди звертатися у Дніпрі, якщо побачили зграю бездомних собак

Михайло Чернов

У Дніпрі проблему безпритульних тварин, яка значно посилилася через війну,  комунальне підприємство Зооконтроль вирішує  максимально гуманно та цивілізовано. Попри війну фахівці КП щодня забирають з вулиць 10-15 бездомних собак та кішок.  Тварин лікують, за потреби – стерилізують, обов’язково вакцинують від сказу. Потім вилікуваних та вакцинованих тварин намагаються влаштувати до нових турботливих господарів, в іншому разі – надягають на вухо кліпсу (зараз – червоного кольору), яка засвідчує, що тварина пройшла обробку, та випускають на місце, де знайшли, повідомляє «Наше Місто».

В Зооконтролі нагадали усім мешканцям Дніпра: якщо побачили безпритульних тварин (особливо тих, у яких немає червоної кліпси у вухах) – варто  повідомити до комунального підприємства за телефоном: 098 172 85 99, у робочі дні з 8-00 до 17-00.

Зі свого боку мешканці Дніпра також можуть допомогти у вирішенні проблеми з безпритульними тваринами. Насамперед, нагадують фахівці КП Зооконтроль – не варто годувати бездомних тварин, собак та кішок, біля під’їздів, дитячих майданчиків, магазинів тощо. У таких випадках тварини розглядатимуть ці місця як свою кормову базу і в деяких ситуаціях можуть виявляти агресію, наприклад – коли зголодніли.

Якщо є гуманне бажання нагодувати бездомного собаку чи кішку – краще зробити це подалі від людних місць. А після – обов’язково прибрати та утилізувати миски, пакетики та інші предмети, з яких їли тварини.

Окреме важливе прохання спеціалісти Зооконтролю адресують власникам свійських тварин, насамперед – мешканцям приватного сектору: категорично не варто випускати ваших улюбленців гуляти без нагляду – на т.зв. “вільний вигул”.  Адже тварини можуть гуртуватися в зграї, через певний час – народжуються цуценята, у результаті знову збільшується кількість безпритульних тварин. Тож відповідальність  господарів домашніх собак та кішок має дуже велике значення.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: