Skip to content

Куди піти у Дніпрі 7 травня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Сьогодні, 7 травня, День поширення інформації про дитячу депресію. Віряни вшановують пам’ять мученика Акакія. До Нового року залишилося 238 днів. Куди піти сьогодні у Дніпрі, дізнавались журналісти “Нашого Міста”

Вистава “Де твій брат, Авель?”

За мотивами п’єси Юліу Едліс. Монологи у 2 актах без антракту. Дата прем’єри: 18 лютого 2020. 1965 рік. В кафе одного курортного містечка випадково зустрілися два чоловіки, які  23 роки тому знаходилися в німецькому концтаборі на території України. Один з них не відразу впізнав іншого, точніше зробив вигляд, що не впізнав.

Поступово між ними зав’язується не дуже приємний діалог стосовно їхнього минулого… А при чому тут Авель? – запитаєте ви. Пригадаємо біблійну історію про двох братів. Каїн приніс в дар Богу плоди землі, Авель же приніс в жертву первістків тварин свого стада. Каїн, розсердившись, що Бог віддав перевагу жертві Авеля, вбив свого брата.

Коли Бог запитав його: «Де Авель, брат твій?» Він відповів: «Хіба я сторож братові моєму»? Бог карає Каїна прокляттям: «Ти будеш вигнанцем і бурлакою на землі», але при цьому мітить його «Каїновою печаткою», щоб ніхто

Де і коли: 18:00, у театрі імені Шевченка, вул. Воскресенська, 5, 120 грн

Програма: Космічний круїз

Ексклюзивний повнокупольний фільм виробництва Planetarium Noosphere «Космічний круїз» — це захоплива подорож планетами Сонячної системи!

Незвичайні ландшафти на планетах земної групи, крижана атмосфера віддалених газових гігантів…Не виходячи із Зоряної зали ви відвідаєте Меркурій, Венеру, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон та навіть деякі супутники планет Сонячної системи.

Дізнавайтеся більше про кожну планету, їхні особливості, таємниці та загадки! Мальовничі пейзажі, надзвичайні краєвиди та дивовижні відкриття — все це чекає на вас у нашому космічному круїзі!

Де і коли: 18:30 у Планетарії, Крутогірний узвіз, 10, 170-320 грн

Виставка “Ріка кричала, вила, як поранений звір”

Тема виставки пов’язана з трагічними подіями 6 червня 2023 року, коли російські війська підірвали греблю Каховського водосховища. Автори проводять паралель між сьогоденням, у якому Росія намагається знищити природу України та її культуру, і тим радянськими впливом, що застиг у минулому.

“Ріка кричала, вила, як поранений звір” зосереджується на кінематографічній репрезентації підкорення Дніпра й ставить питання щодо майбутнього співіснування з річками та морями. Наприклад, такі українські режисери як Дзиґа Вертов, Олександр Довженко та Іван Кавалерідзе висвітлювали у своїх фільмах побудови ГЕС, але досі цей елемент не отримував глибокого дослідження та рефлексії в українському суспільстві.

Виставка також спонукає глядачів до пошуку делікатних способів “деколонізації природи” в контексті політичної деколонізації держави від російського загарбника та імперського впливу.

Де і коли: у Центрі сучасної культури, Крутогірний узвіз, 21, вхід вільний

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: