Skip to content

Великдень на фронті: як українські військові відзначають свято Христового Воскресіння

Ксенія Куземко

Великдень на фронті: як українські військові відзначають свято Христового Воскресіння

Під гуркіт ворожих обстрілів, щосекундно ризикуючи життям, українські захисники на передовій сьогодні, 5 травня, відзначають Великдень. Це вже третє свято Воскресіння Христового, яке вони зустрічають в умовах повномасштабного російського вторгнення. У соціальних мережах воїни діляться світлинами та відео, де показують, яким для них є це величне свято, пише «Наше місто».

Так, воїни 3-ї Штурмової бригади поділилися світлинами, де вони святкують Великдень на передовій, ласуючи пасхальними пасочками. У дописі вони написали: “Наш Великдень на фронті”.

«Сенс цього свята – перемога життя над смертю. Заради цього ми продовжуємо боротьбу. Боремось заради тих, хто випікав для нас цю паску і привіз її нам через всю країну. Заради тих, хто з дня в день чекає нас вдома. Сьогодні ми хочемо подякувати вам за це», – йдеться у повідомленні бригади.

Поділилися фотографіями й бійці 100-ї окремої механізованої бригади. Військові капелани провели таїнство сповіді й причастя та освятили паски.

«Так зустрічали Великдень 2024 року бійці 100 омбр. Христос Воскрес! – Воістину Воскрес», – йдеться у повідомленні.

Поділилися фотографіями й бійці Першої Президентської бригади. Свій допис доповнили наступним повідомленням:

“Цього року ми знову зустрічаємо це світле, родинне свято в умовах жорстокої війни, яку розпочала проти України російська федерація. Наші мужні воїни, захисники і захисниці, цілодобово і в свята, і в будні боронять нашу землю, нашу свободу, нашу віру. Тож нехай ця віра, яку ми відчуваємо цього особливого дня, допоможе та захистить їх”, — написали у бригаді.

Раніше ми писали, як проходить освячення пасок у Свято-Троїцькому соборі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: