Skip to content

Неприємний запах, вологість та бруд: у Дніпрі “Музей дитинства” потерпає від підтоплення

Ксенія Куземко

У Дніпрі "Музей дитинства" знову потерпає від стихії.

У Дніпрі “Музей дитинства” знову потерпає від стихії. Цього разу потоп завдав значних збитків, залишивши по собі бруд, вологу та огидний запах. На жаль, це не перша така подія: протягом останніх кількох місяців музей регулярно затоплює, змушуючи співробітників щотижня викачувати воду. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Директор музею Михайло з сумом демонструє руйнування, завдані черговим потопом. Він розповідає, що проблеми розпочалися ще у березні. З того часу приміщення неодноразово зазнавало шкоди від фекальних вод, а наразі бруд торкнувся й експонатів.

Затоплення приміщення сталося через сміття, кинуте мешканцями у каналізацію. Комунальні служби, відреагувавши на звернення, усунули засмічення.

“Наразі, спільно з житлово-експлуатаційною організацією, проведено прочистку каналізаційної мережі та колодязів. На даний момент проблеми там не спостерігається. Також, підприємством заплановано проведення профілактичних заходів для запобігання виникненню подібних проблем у майбутньому”, – зазначив начальник інспекції по контролю за ремонтами експлуатаційних мереж КП “Дніпроводоканал” Сергій Ченчевич.

Усунення проблеми потребувало декількох годин роботи з використанням спецтехніки. Персонал музею задоволений результатом, проте, навіть під час відсутності відвідувачів, підтримка порядку в приміщенні залишається надзвичайно важливою. Це пов’язано з тим, що вологість може негативно вплинути на стан експонатів.

“До цього підтоплення вологість у приміщенні сягала 91%. Зараз вона становить 105%, що призводить до деформації фотографій. Для нормального зберігання творів мистецтва вологість не повинна перевищувати 60%. Нам необхідно ретельно просушити приміщення та вжити заходів для запобігання появі цвілі, адже волога, що піднялася по гіпсокартону, може сприяти її розвитку”, – сказав Михайло Прудніков.

Аби ситуація не повторилася, комунальні служби декілька днів будуть перевіряти стан каналізації.

Раніше ми писали, знакові місця та визначні архітектурні споруди: унікальна добірка листівок старого Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: