Skip to content

Як працює та які таємниці зберігає величний і творчий фонтан «Муза» у Дніпрі

Фонтан «Муза» у Дніпрі - Наше Місто

Сьогодні, 4 травня, під час чергування по місту директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинский проінспектув стан міських фонтанів, які були запущені 1 травня. Зокрема, фонтан «Муза», який знаходиться біля театру опери і балету, повідомляє «Наше Місто».

Фонтан  «Муза» – це культова споруда та один із найстаріших фонтанів нашого міста. Збудований у 1974 році одночасно з театром опери та балету, він вже півстоліття є символом краси та мистецтва. У самому серці фонтана розташована скульптура музи, яка символізує натхнення і творчість, тримаючи в руках театральні маски. На початку 90-х років минулого століття фонтан був закритий на реконструкцію, яка була завершена у 2002 році.

Наразі для функціонування фонтану потрібно щогодини кілька тонн води. Об’єм фонтану – 300 кубометрів.

Для наповнення чаші «Музи» використовується питна вода з мереж водопостачання, що подається на струмені фонтану. Також на фонтані розташована машинна зала (заглиблене приміщення), в якій знаходяться 6 основних насосів.

Подачу води та функціонування насосів контролює робітник (слюсар-ремонтник) підрядної організації. Безперебійна робота фонтану здійснюється з 7:00 до 21:00 щоденно.

Фонтан «Муза» у Дніпрі - Наше Місто

«Особливої уваги ми надаємо санітарному стану, дезінфекції чаші фонтану та води. Цей процес здійснюється підрядною організацією регулярно та за графіком. Мийка та дезінфекція фонтану проводяться двічі на місяць», – відзначив черговий.

Він також додав, що після перевірки зауважень до роботи даної локації немає.

Нагадаємо, раніше ми писали, які таємниці зберігають зниклі фонтани парку Шевченка у Дніпрі.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: