Skip to content

В Україні збільшилась кількість мільйонерів: Дніпропетровщина на 3-му місці

Скільки мільйонерів в Україні - Наше Місто

Станом на 1 травня 2024 року українці вже задекларували 172 тисячі податкових декларацій. Загальний річний дохід, задекларований у цих деклараціях, складає 218,5 мільярдів гривень. Це знаменує собою збільшення кількості офіційних мільйонерів в Україні на 1200 осіб, повідомляє «Наше Місто».

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, в Україні налічується 10 700 мільйонерів.

Ці громадяни, декларуючи свої мільйонні статки, сплачують відповідні податки.

Важливо зазначити, що більшість мільйонерів подавали свої декларації онлайн, використовуючи електронні можливості фіскальної служби.

“Значна частина громадян подали декларації з використанням сервісу ДПС щодо предзаповнення декларації, зокрема таким сервісом скористалися більше ніж 120 тис. громадян”, – зазначає очільник фінансового комітету.

Для порівняння, у 2020 році, за даними Державної податкової служби, доходи в розмірі понад 1 млн гривень задекларували 1800 українців.

  • Найбільше гривневих мільйонерів проживає у Києві – 702 особи.
  • На другому місці – Харківська область – 143 людини.
  • На третьому – Дніпропетровська область – 129 осіб.

Зростання кількості мільйонерів в Україні є позитивним сигналом для інвестиційного клімату, навіть незважаючи на військовий час.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки коштує зібрати великодній кошик у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: