Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ «Душа» запрошує до художнього музею: у Дніпрі з’явилась унікальна світлова інсталяція

«Душа» запрошує до художнього музею: у Дніпрі з’явилась унікальна світлова інсталяція - Наше Місто

29 квітня на фасаді Дніпровського художнього музею з’явилась унікальна  світлова інсталяція «Душа». Її автором став Микола Каблука, який вирішив таким чином “підсвітити” ювілейну дату. У цьому році музею виконується 110 років, – пише «Наше Місто».

Керівництво музею запросило мене до себе, а я до того, мушу зізнатись, ніколи не був у художньому, –  розповідає Микола Каблука, засновник компанії Expolight.  – Побачив, які тут є скарби. І виникла ідея створити інсталяцію, яка проливає світло на нього. Вона схожа на перетікання природніх фарб. Це ніби думка митця, його ідея, яка потім стає твором.

Світлова інсталяція «Душа» створена з технологічного лазеру, який розроблений Миколою Каблукою та його колегами. А також зі скляних крафтових лінз, які, так само, як і лазер,  рухаються певним чином. Коли лазер проходить скрізь різну товщину скла лінз, він випромінює складні проміні. Також у конструкції є видута зі скла куля з певними деформаціями – це вже другий шар перетворення променю.

«Душа» запрошує до художнього музею: у Дніпрі з’явилась унікальна світлова інсталяція - Наше Місто

Відкриття інсталяції зібрало на вулиці Шевченка чимало дніпрян. Багато хто з них фотографував арт-об’єкт та знімав його на відео. І зізнавався, що раніше ніколи або дуже зрідка бував у цьому музеї. Але тепер зацікавився цією локацією.

Переглянути інсталяцію «Душа» можна буде до 26 травня кожного вечора з 20.00 до початку комендантської години. Після цього вона вирушить у Швейцарію, де представлятиме Україну на одному із найпрестижніших заходів з дизайну Zurich Desigh Week.

Фото Валерія Кравченка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто в Дніпрі може придбати житло на пільгових умовах.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: