Skip to content

Волога паска до святкового столу: найсмачніший рецепт великодньої здоби

Волога паска до святкового столу: найсмачніший рецепт великодньої здоби

Наближається Великдень 2024 – головне церковне свято в році, на яке заведено пекти паски. Господині шукають рецепт святкової здоби з пухким тістом, яка не кришиться і довго залишається свіжою. Як приготувати таку паску, – розповість «Наше Місто».

Як приготувати смачну вологу паску

Інгредієнти

Для опари:

  • молоко – 250 мл,
  • цукор – 50 г,
  • пресовані дріжджі – 30 г,
  • борошно – 200 г.

Для замішування тіста:

  • цукор – 250 г,
  • сметана – 125 мл,
  • яйця – 2 шт,
  • жовтки – 3,
  • ванільний цукор – 2 пакетики,
  • вершкове масло – 125 г,
  • олія – 100 мл,
  • коньяк або ром – 2 ст.л,
  • щіпка солі,
  • цедра апельсина або лимона за бажанням,
  • сухофрукти – 150-200 г.

Спосіб приготування

Додайте дріжджі до теплого молока та ретельно розчиніть їх. Висипте цукор і борошно, ретельно розмішуючи вінчиком, доки не отримаєте однорідну масу. Накрийте ємність плівкою і залиште опару у теплому місці на 40-45 хвилин.

Всі інгредієнти для тіста повинні мати кімнатну температуру. У великій мисці збийте яйця та жовтки з цукром і щіпкою солі. Додайте ванільний цукор, сметану і цедру цитрусових. Після цього влийте дві ложки коньяку або рому для підтримки свіжості паски. Ретельно змішайте до однорідності.

Поступово додайте розтоплене масло та рафіновану олію, ретельно перемішуючи. Потім влийте опару і поступово додавайте просіяне борошно, замісивши еластичне тісто та уникаючи перевищення кількості муки. Накрийте добре змішане тісто харчовою плівкою і залиште його у теплому місці на декілька годин.

Після цього сформуйте тісто в пласт, а на його поверхню викладіть сухофрукти, змішані з борошном. Поділіть тісто на шматочки і сформуйте паски, розмістивши їх у формочках і заповнивши їх на третину. Накрийте плівкою і залиште на годину, аби тісто мало змогу піднятися. Перед випіканням змастіть верхні частини пасок жовтком.

Випікайте в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці протягом 45-60 хвилин. Час випікання залежить від розміру пасочок – чим вони більше, тим довше потрібно для цього часу.

Волога паска до святкового столу: найсмачніший рецепт великодньої здоби - Наше Місто

Нагадаємо, раніше ми писали: Священник з Дніпра пояснив, чому православні та католики святкують Великдень з різницею понад місяць.

Читайте також: Якою буде погода в Україні на Великдень 2024: синоптикиня дала прогноз.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: