Skip to content

Пітон, удав та Маїсовий полоз: мешканка Дніпра тримає вдома 8 змій

Пітон, Удав та Маїсовий полоз: мешканка Дніпра тримає вдома 8 змій

Багато хто обирає для себе життя разом з домашніми тваринами. Хтось обожнює котів, хтось заводить собак, а хтось обирає собі більш незвичних друзів. Серед них – дніпрянка Інна Сєрова. Дівчина тримає вдома 8 змій і на цьому не планує зупинятися. Вона бажає завести ще трьох різних пітонів, – пише «Наше Місто».

Журналісти ДніпроТБ завітали у гості до дніпрянки та її восьми рептилій. Інна Сєрова розповідає, що утримувала багатьох тварин протягом свого життя, але найбільшими улюбленцями стали змії. За її словами, попри поширену думку – це не складно і не страшно. Необхідно лише створити відповідні умови для рептилій, своєчасно годувати їх, змінювати поїлку та підтримувати чистоту в тераріумі.

Пітон, Удав та Маїсовий полоз: мешканка Дніпра тримає вдома 8 змій

Інна поділилася, що для неї змії подібні до рибок в акваріумі: призначені для любові та естетичного задоволення, як будь-яка домашня тварина. Наразі дніпрянка має кілька тераріумів з 8 зміями, але планує розширити свою колекцію та завести ще кілька пітонів, зокрема королівського, сітчастого та тигрового.

«Воно затягує. Зараз вивели стільки різних видів змій, різних забарвлень, просто очі розбігаються, воно затягує. Там одна змія, потім дві, три — і дуже складно зупинитися», — ділиться дівчина.

Змії вважаються дуже зручними улюбленцями. Вони харчуються лише раз на місяць, а чистка їхнього тераріуму займає всього кілька десятків хвилин. На відміну від багатьох інших домашніх тварин, змії є тихими та миролюбними, створюють спокійну атмосферу вдома.

Пітон, Удав та Маїсовий полоз: мешканка Дніпра тримає вдома 8 змій

Однак перед тим як завести змію у себе вдома, варто мати на увазі витрати: вартість тераріуму становить щонайменше 4 тисячі гривень, обладнання для нього — принаймні ще 2 тисячі, а також вартість самої змії.

«Якщо говорити про Маїсового полоза — це маленька тваринка, зручна для початківців, то це приблизно від 800 грн до 2 000 грн. Якщо такий пітон, наприклад, як я тримаю, — то у них ціни стартують від 2-3,5 тисяч гривень», — розповідає Інна.

Згадування про змій часто породжує страх у багатьох людей. Їх вважають небезпечними та шкідливими, а їхня поява викликає паніку. Проте насправді більшість видів змій не є небезпечними для людей. При цьому багато видів рептилій внесено до Червоної книги України.

Нагадаємо, раніше ми писали: Імператорський удав з передової: зоопарк у Дніпрі прихистив тварин із зони бойових дій.

Читайте також: Возив на собі бойові снаряди: історія віслюка Хаймарса, якого евакуювали до Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: