Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Після реабілітації у Дніпрі захисник, який залишився без рук через міну, планує сісти за кермо

Реабілітація поранених у Дніпрі - Наше Місто

Андрію 50 років. Декілька поранень за три роки війни. Останнє — найскладніше. Але дніпровські медики роблять все можливе, аби відновити важкого пацієнта. Наразі він проходить реабілітацію в одному з кращих в Україні відділенні фізичної та реабілітаційної медицини однієї з міських лікарень, пише «Наше місто». 

Біля тренажеру дніпровського Recovery боєць Андрій під наглядом фізичної терапевтки виконує вправи, розробляє пораненні кінцівки.

Тоді, як рік тому він взагалі міг втратити не лише кінцівки, а й життя через важке поранення на передовій. Під час бойового завдання з підрозділом потрапив під щільний мінометний обстріл ворога, вижив завдяки побратимам. 

«Це мінно вибухова травма, це Бахмут, точніше його околиці вже, бо вже відходили. Прилетіла міна, і ти полетів», — розповів військовий Андрій.

Захисник розповів, що спочатку він був на реабілітації у Львові, але сам попросився у Дніпро, бо тут є гарні фахівці по верхнім кінцівкам.

Попереду в оборонця ще кілька курсів реабілітації, пораненні кінцівки намагатимуться відновити максимально завдяки протезам.

«І зараз нашою ціллю реабілітації є те, що Андрій хоче сісти за кермо. Ми вже обговорювали спеціальні адаптивні девайси на той руль, щоб він сів і повністю закрив свої бажання водити», — поділилась ерготерапевтка Анна.

Над тим, щоб ця мрія все таки здійснилася – працює ціла команда професіоналів міського реабілітаційного центру.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: