Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Де у Дніпрі знаходився майданчик ганьби і що там можна було побачити

Супрун Юлія

де у Дніпрі був майданчик ганьби і що там зараз

У Дніпрі існував майданчик ганьби для винуватців ДТП. Його облаштували на центральній частині набережної. Упродовж кількох років для публічного осуду тут “експонували” автівки та мотоцикли порушників ПДД. При цьому номерні знаки не знімали. Майданчик привертав увагу не лише перехожих, а й пасажирів чисельного громадського транспорту, що рухався набережною. Тому це місто швидко стало відомим на весь Дніпро. Про це згадує “Наше місто”.

майданчик ганьби у Дніпрі у 1980-ті

Зараз вже мало хто пам’ятає, що у 1980-ті частину території набережної, яка зараз є однією з улюблених зон відпочинку у Дніпрі, займав майданчик ганьби. Старожили міста кажуть, що спочатку його задумали для тих, хто використовував свій автотранспорт для крадіжки сільгосппродукції з колгоспних і радгоспних полів. А згодом там почали виставляли і автівки фігурантів ДТП. Старі фотографії нагадують нам, як виглядало місце ганьби. 

майданчик ганьби у Дніпрі у 1980-ті

Ідея створення майданчика ганьби викликала неоднозначну реакцію. Багато хто вважав, що публічний осуд надасть відповідальності водіям. Не менше людей сумнівалися у ефективності цього методу “виховання”. 

Майданчик ганьби проіснував кілька років, але чи дійсно він мав вплив на зменшення кількості ДТП, достеменно невідомо.

Зараз на цьому місці ніщо не нагадує про існування майданчику ганьби, мешканці Дніпра влаштовують фотосесії з тюльпанами.

набережна у Дніпрі, де раніше був майданчик ганьби
набережна у Дніпрі, де раніше був майданчик ганьби

Нагадаємо, раніше ми писали, яким був оглядовий майданчик парку Шевченка 70 років тому. 

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: