Skip to content

Моніліоз і оленка волохата: у Дніпрі садівників попередили про небезпеку для плодових дерев

У Дніпрі садівників попередили про небезпеку для плодових дерев - Наше Місто

З другої декади квітня на території Дніпропетровської області спостерігається різке погіршення погодних умов: зниження температури повітря до 2° тепла, опади з грозами та шквальним вітром. Такі умови можуть спричинити осередковий спалах, поширення та розвиток хвороб плодових дерев, таких як парша, борошниста роса, моніліоз, кучерявість листя персика, плодові гнилі та інші. Щоб захистити сад та зберегти майбутній урожай, рекомендується вчасно провести обробки плодових дерев, пише «Наше місто» з посиланням на ГУ Держспоживслужби у Дніпропетровській області.

У Дніпрі садівників попередили про небезпеку для плодових дерев - Наше Місто

Причиною виникнення цих хвороб є висока вологість та різкі перепади між нічною та денною температурами.

Окрім хвороб, шкоди садам можуть завдати й шкідники. Найпоширенішими з них є оленка волохата, плодожерки, трубкокрути, пильщики, попелиці, кліщі, вишнева муха та інші.

На даний період актуальними є обробітки після закінчення цвітіння препаратами згідно з “Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”.

Важливо!

За 3 доби до проведення хімічного обробітку садів необхідно попередити органи місцевого самоврядування та власників пасік про час, місце проведення обробки, назву, ступінь та строк дії токсичності препарату.

Хімобробки слід проводити з дотриманням регламентів застосування засобів захисту рослин, техніки безпеки та санітарних правил при роботі з ними.

У Дніпрі садівників попередили про небезпеку для плодових дерев - Наше Місто
Оленка волохата. Фото з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі масово почорніли абрикоси, немає ні квіток, ні листя.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: