Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ На один з професійно-технічних коледжів Дніпра очікують масштабні оновлення

На один з професійно-технічних коледжів Дніпра очікують масштабні оновлення

Нині в Україні існує високий попит робітничих професій на ринку праці. З метою ознайомлення майбутніх спеціалістів зі специфікою навчання та подальшого працевлаштування “Дніпровський регіональний центр професійно-технічної освіти” проводить дні відкритих дверей, на якому побували журналісти «Наше місто».

Одним із пріоритетів керівництва українського Міністерства освіти і науки у цьому році став розвиток саме професійно-технічної освіти та професійних коледжів. Подібна реформа потрібна для того, щоб задовольнити потреби українського ринку праці якісними фахівцями. У межах державної програми до осені 2024-го буде оновлено матеріально-технічну базу “Дніпровського регіонального центру професійно-технічної освіти”. 

“На цей заклад передбачено 9 млн. грн. Це буде співінансування. Держава за свій обсяг ресурсів закупить сучасне обладнання, яке використовується в будівництві. А Дніпровська міська рада виконає роботи щодо приведення приміщень коледжу до сучасних санітарних і естетичних умов”, – розповів начальник управління професійної освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Михайло Гончар.

Реформування професійної освіти в Україні передбачає масштабне «перезавантаження» системи, не лише модернізацією інфраструктури, а й зміною стандартів освіти.

Зазначимо, що Дніпропетровський регіональний центр професійно-технічної освіти – це сучасний заклад , який має високий професійний рівень членів педагогічного колективу. Саме це дає змогу щорічно випускати та працевлаштовувати 300 кваліфікованих мобільних працівників для будівельних, монтажних і ремонтно-будівельних робіт.

Нагадаємо, раніше ми писали, що як у Дніпрі проходить реформа профтехосвіти 2024. Читайте також: У Дніпрі підприємство «Дніпроводоканал» пропонує вакансії для мешканців та переселенців.

Категорія: Відео, Влада, Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: