Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі у вікно життя підкинули вже друге немовля

Щороку в Україні реєструють десятки підкинутих дітей. Їх залишають у парках, під’їздах, супермаркетах, навіть на смітниках. З надією врятувати таких немовлят у містах відкриваються так звані «вікна життя». Є таке вікно і у Дніпрі. Нещодавно в ньому залишили немовля. Детальніше про це – в матеріалі «Наше місто».

Вже понад 10 років у Дніпрі працює «вікно життя», розташоване на задньому подвір’ї одного з пологових будинків. Зовні воно виглядає як звичайне вікно, але за ним криється рятівна можливість для матерів, які не мають змоги чи бажання виховувати свою дитину.

-У нас у пологовому будинку існує так зване «вікно життя», – повідомила лікар акушер-гінеколог Юлія. – За весь час існування туди два рази приносили діток. Останній раз це було на початку січня 2024 року. Жінка принесла і залишила дитину. Хто вона – ми не знаємо.

Важливо, що поруч із «вікном життя» немає камер спостереження. Жінка, яка вирішила таким чином відмовитися від дитини, може бути впевнена, що її анонімність буде збережена. Адже мета проекту — просто зберегти новонародженому життя.

Вікно життя у Дніпрі

-Біля приймального відділення з вулиці є вхід, там є вікно, куди жінка кладе дитину і йде собі, – пояснила акушер-гінеколог. –  Коли вона зачинила віконечко, увімкнувся відповідний сигнал, тоді акушерка прийшла та забрала малюка. Після чого неонатолог оглянув дитину і ми завели стаціонарну історію.

За словами лікарки, ця дитина була доношеною та здоровою. Тож, попри все, покинутий малюк має всі шанси на життя. Хоча і без рідних мами й тата.

-Ми викликали соціальні служби, після чого малятко забрали і почали готувати до усиновлення. Яка його доля зараз ми не знаємо, – додала лікарка Юлія.

Нагадаємо, що кримінальна відповідальність для матері дитини за такий вчинок не передбачена. 

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: Снігопад після аномальної спеки у квітні: чи варто чекати у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: