Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Снігопад після аномальної спеки у квітні: чи варто чекати у Дніпрі

Снігопад після аномальної спеки у квітні: чи варто чекати у Дніпрі

У Дніпрі в другій половині квітня вірогідне зниження температури повітря. Можливі заморозки на ґрунті. Та чи слід чекати у Дніпрі снігу – журналістам «Нашого Міста» розповів начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

В Україні прогнозуються справжні погодні гойдалки. Синоптики заявляють, що у деяких регіонах після аномальної спеки можна чекати на квітневий снігопад. За словами Василя Гринчака, у Дніпрі ближче до другої половини місяця можна очікувати на зниження температури. Але воно, скоріш за все, не приведе до снігопадів. Натомість Дніпро можуть накрити дощі та заморозки.

«Очікується прихід холодного арктичного повітря, що приведе до зниження температури до 1-6 градусів тепла усього. Не виключна можливість, що на ґрунті можуть бути заморозки. З другої половини квітня температура може трохи впаде і десь у знижених частинах рельєфу, де ближче до водойм, можуть бути заморозки», – каже Василь Гринчак.

Але, він також додав, що заморозки у квітні – це явище звичайне, і таке стається кожного року.

Детальніше – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі аномально тепла погода у цьому році посприяла активному цвітінню квітів. Спочатку дніпряни милувалися різнокольоровими крокусами, а тепер у парках та скверах мешканці та гості міста радіють чарівним магноліям та тюльпанам.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: