Skip to content

Пил із Сахари вже сьогодні може накрити Дніпро і область

Пил із Сахари у Дніпрі - Наше Місто

Пил із Сахари вже сьогодні може дійти до Дніпропетровської області, заявив в коментарі ДніпроТБ начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак. Проте пилової бурі не буде. Погіршення видимості, яке вже декілька днів спостерігається на заході України, пов’язано із запиленістю повітря пустельним пилом. Це не є небезпечним природним явищем, повідомляє «Наше Місто» з посиланням українських синоптиків.

Для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має 3 години й більше. Синоптики Українського гідрометцентру не очікують посилення швидкості вітру, а отже і бурі цього разу не буде.

Пил із Сахари у Дніпрі - Наше Місто

«Зазвичай пил піднімається, коли стаються піщані бурі. Пил піднімається в атмосферу, по потоках переноситься на значні відстані. У 2018 році в нас таке було.

Вже західні регіони відчули це. Там небо таке тьмяне, не так, як в Сахарі пилові бурі. Просто тьмяне небо. Сьогодні протягом дня пошириться на більшість областей України. На схід переміщується з південного заходу на північний схід, то на Дніпропетровщині наприкінці дня може з’явитися», – розповів Василь Гринчак.

Довідково. Пилова буря – це атмосферне явище, що характеризується сильним вітром, який піднімає у повітря велику кількість пилу та піску. Цей феномен може нести значну загрозу для здоров’я людей.

Як пилова буря впливає на здоров’я:

  • Захворювання дихальних шляхів: Вдихання пилу може призвести до подразнення та запалення дихальних шляхів, а також до розвитку таких захворювань, як бронхіт, пневмонія та астма.
  • Алергічні реакції: Пилові частинки можуть викликати алергічні реакції, такі як чхання, риніт, кон’юнктивіт та шкірний висип.
  • Інфекції: Пилові частинки можуть переносити бактерії та віруси, що може призвести до інфекцій дихальних шляхів.
  • Травми: Сильний вітер під час пилової бурі може пошкодити очі, а також призвести до травм, пов’язаних з падінням дерев та інших об’єктів.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: